Σε παρτίδα πολιτικού και συνδικαλιστικού σκάκι εξελίσσεται ο τρόπος αντίδρασης και συμπεριφοράς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και των συνδικάτων στην απαγόρευση  συγκεντρώσεων και πορειών που επέβαλε η κυβέρνηση μέσω διαταγής του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου σε όλη τη χώρα και κατ’ επέκταση στην Πάτρα.

Οι τελικές αποφάσεις από την διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, του Δήμου αλλά και των κομμάτων που έχουν ευθέως τοποθετηθεί κατά της απαγόρευσης και έχουν κάνει γνωστό πως θα τιμήσουν την εξέγερση κόντρα στην διαταγή αναμένεται και στην Αχαΐα να ληφθούν απόψε και ενδεχομένως ακόμα και αύριο το πρωί.

Το επικρατέστερο σενάριο μέχρι νεοτέρας είναι η διοίκηση του εργατικού κέντρου της Πάτρας, αλλά και η Δημοτική Αρχή να προχωρήσουν αύριο το πρωί σε συντονισμένη κατάθεση στεφάνων στο παράρτημα του Πανεπιστημίου.

Σε καμία περίπτωση ο αριθμός αιτών που θα συμμετάσχουν δεν πρόκειται να τηρεί το περιοριστικό – απαγορευτικό μέτρο της συγκέντρωσης άνω των 4 τόμων, καθώς μόνο η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου της Πάτρας που θα συμμετάσχει στην κατάθεση στεφάνου αριθμοί 17 άτομα. Σε ανάλογα επίπεδα θα κινηθεί και η αντιπροσωπεία – ενδεχομένως – από τον Δήμο Πατρέων η οποία ή θα μεταβεί στο παράρτημα την ίδια ώρα με την αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου ή θα βρεθεί στο σημείο με μικτή χρονική διαφορά.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι πως θα αντιδράσει η ΕΛ.ΑΣ. από την στιγμή που ο αριθμός των ατόμων που θα αποτελεί τις ομάδες κατάθεσης στεφανιών είναι πάνω από τον ανώτερο επιτρεπόμενο.

Την ίδια ώρα   αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, κατά πολύ μεγαλύτερη ως προς τον αριθμό από αυτό των τεσσάρων ατόμων, έχει προγραμματιστεί να μεταβεί στο χώρο του πρώην κτιρίου της ασφάλειας στην οδό Κανακάρη, προκειμένου να καταθέσει στεφάνια .

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrastimes.gr η λήψη της τελικής απόφασης για την πραγματοποίηση συγκέντρωσης – με αυστηρή τήρηση μέτρων προστασίας – και ενδεχομένως πορείας , για αύριο το απόγευμα θα αποφασιστεί από την διοίκηση του  Εργατικού Κέντρου της Πάτρας τις επόμενες ώρες καθώς θα σταθμιστούν και άλλοι παράγοντες .

Πηγή: patrastimes.gr