Το μεγάλο ντέρμπι που ξεχωρίζει στους «16» του Euro, είναι αυτό μεταξύ της Αγγλίας και της Γερμανίας το Γουέμπλεϊ την ερχόμενη Τρίτη (29/06, 19:00).

Αρκετοί Γερμανοί οπαδοί επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Νησί, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά την μεγάλη προσπάθεια της ομάδας τους, κόντρα στα «Τρία Λιοντάρια».

Ωστόσο, οι γερμανικές αρχές συμβουλεύουν τους φιλάθλους, να μην ταξιδέψουν στο Λονδίνο, λόγω του κινδύνου που ενέχει η εξάπλωση του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Από επιδημιολογική άποψη δεν μου φαίνεται καλή ιδέα», δήλωσε ο πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών, Τόμας Μέρτενς, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Schwabische Zeitung».

Σε κάθε περίπτωση, για τους Γερμανούς οπαδούς το ταξίδι στο Λονδίνο είναι αρκετά περίπλοκο λόγω διαφόρων περιορισμών, τόσο στη Γερμανία όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για να παρακολουθήσει κάποιος το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο «Γουέμπλεϊ», ένας φίλαθλος θα έπρεπε να έχει αρνητικό PCR πριν από το ταξίδι και στη συνέχεια να παραμείνειί σε καραντίνα πέντε ημερών στο Λονδίνο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα έπρεπε να παρουσιάσει άλλα δύο αρνητικά τεστ, πριν μπορέσει να έχει πρόσβαση στο γήπεδο.

Κατά την επιστροφή του στη Γερμανία, θα πρέπει επίσης να μπει σε καραντίνα 14 ημερών. Ο κανόνας ισχύει επίσης για όσους έχουν εμβολιαστεί και για τα άτομα που έχουν αναρρώσει από την ασθένεια.
Πηγή:gazzetta.g

Πηγή: patrastimes.gr