Για πιθανότητα νέας χαλάρωσης των μέτρων έκανε λόγο ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αναφερόμενος στην συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων την Τετάρτη.

Όπως είπε στον “ΑΝΤ1” το πρωί της Δευτέρας, η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη και αν τα νούμερα το επιτρέψουν θα υπάρχει νέα χαλάρωση, χωρίς ωστόσο, όπως είπε να μπορεί να προβλέψει τις αποφάσεις της επιτροπής.

«Περιμένουμε σαφή βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης στην χώρα μετά τις 15 Ιουνίου», είπε.

Για την συζήτηση που έχει ανοίξει σχετικά με το ενδεχόμενο να δοθούν προνόμια σε εμβολιασμένους ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε ότι είναι γεγονός πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν άλλες δυνατότητες από του ανεμβολίαστους. Ωστόσο, σημείωσε ότι «στην χώρα έχουμε πρόβλημα με τους άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί», τονίζοντας πως «οι δυο στους τρεις που έχουν εμβολιαστεί δεν είναι αφελείς»

Παράλληλα, ανέφερε με δεικτικό τρόπο για όσους δεν εμβολιάζονται πως «αν κάποιοι νομίζουν ότι μπορεί να έχουν μια ιδιαίτερη ενημέρωση από ότι το επιστημονικό προσωπικό της χώρας τότε έχουμε πρόβλημα» και υπογράμμισε ότι «είναι πιθανό ένα τέταρτο κύμα αν δεν εμβολιαστούμε πλήρως».

Πηγή: patrastimes.gr