Μεγάλα χρηματικά ποσά κατάφεραν να βάλουν στην τσέπη άγνωστοι επιτήδειοι, οι οποίοι εξαπάτησαν δυο κατοίκους της Λευκάδας και της Ζακύνθου χρησιμοποιώντας διάφορα προσχήματα. Στην πρώτη περίπτωση, το θύμα ανταποκρίθηκε σε αγγελία που είχε αναρτηθεί σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κάτοικος της Λευκάδας βρήκε δελεαστική την τιμή που ζητούσε για την πώληση ενός οχήματος ο άνθρωπος που είχε αναρτήσει την αγγελία και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του. Αφού συμφώνησαν να καταθέσει σε λογαριασμό του το ποσό των 3.500 ευρώ ως προκαταβολή, περίμενε μάταια να του παραδοθεί το επίμαχο όχημα. Όμως, ο φερόμενος ως πωλητής διέκοψε κάθε επαφή κι έτσι το θύμα υπέβαλε μήνυση σε βάρος αγνώστου στην Ασφάλεια Λευκάδας.

Στην δεύτερη περίπτωση, ένας άγνωστος τηλεφώνησε στο θύμα στην Ζάκυνθο, συστήθηκε ως τραπεζικός υπάλληλος και τον έπεισε ότι δικαιούται επιστροφή αναδρομικών της σύνταξής του, τα οποία θα εισέπραττε αφού προηγουμένως κατέβαλε τον φόρο που αντιστοιχούσε σε 6.400 ευρώ! Ο συνταξιούχος κατέθεσε τα χρήματα σε λογαριασμό που του έδωσε ο δράστης, ο οποίος αποδείχθηκε κοινός απατεώνας.

Πηγή: patrastimes.gr