Έντονη είναι η ανησυχία στα κυβερνητικά κλιμάκια όσον αφορά τη χαλάρωση των μέτρων και τον εφησυχασμό απέναντι στον κορωνοϊό, ενώ εξετάζεται η καθημερινή επιστροφή των Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκου Χαρδαλιά, προκειμένου οι πολίτες να αντιληφθούν ότι ο κίνδυνος δεν έφυγε ποτέ.

Την ίδια ώρα, η απόβαση των Βρετανών στα ελληνικά νησιά έχει ξεκινήσει από χθες Τετάρτη, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των μέτρων κατά του κορωνοϊού, ενώ δειγματοληπτικοί έλεγχοι εφαρμόζονται σε όσους καταφθάνουν στα αεροδρόμια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για σήμερα Πέμπτη, είναι προγραμματισμένες επτά πτήσεις στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» από Αγγλία, ενώ σε Ζάκυνθο, Ρόδο και Ηράκλειο ετοιμάζονται να δεχτούν αεροπορικές πτήσεις από διάφορα αεροδρόμια της Βρετανίας.

Εισήγηση για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους

Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε εντολή για σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά έτσι ώστε να μην εκτροχιαστεί η κατάσταση, ενώ οι λοιμωξιολόγοι του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη εισηγηθεί για υποχρεωτική χρήση μάσκας εκ νέου σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Το μέτρο αναμένεται να ισχύσει σε εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και γενικά σε κλειστούς χώρους συναθροίσεων. Επίσης, οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να δοθεί έμφαση στην περαιτέρω ενημέρωση των πολιτών για τη σωστή χρήση της μάσκας.

Ήδη σε Βρετανία, Καναδά, Γαλλία και Ισπανία η χρήση μάσκας τέθηκε υποχρεωτική εκ νέου σε εμπορικά κέντρα και γενικά σε όλους τους εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται πως οι επιστήμονες απλά γνωμοδοτούν ενώ τις τελικές αποφάσεις τις λαμβάνει η κυβέρνηση.

Πηγή: patrastimes.gr