Άλλους έξι θανάτους και 90 νέα κρούσματα μόλυνσης κατέγραψαν το τελευταίο 24ωρο οι αρχές της πολιτείας Βικτόρια, στην Αυστραλία.

Η Βικτόρια είναι το επίκεντρο της πανδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός. Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία στην Αυστραλία και τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκονται σε εξέλιξη μέτρα περιορισμού για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του ιού.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη ημέρα με διψήφιο αριθμό μολύνσεων στη Βικτόρια, κάτι που ωθεί τις αρχές να μιλούν για το ενδεχόμενο χαλάρωσης των αυστηρών περιοριστικών μέτρων, ώστε να ανοίξουν ξανά τομείς της οικονομίας που τελούν σε αναστολή.

Τον Αύγουστο είχαν καταγραφεί ως και πάνω από 700 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα.

Η Μελβούρνη, πρωτεύουσα της Βικτόριας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, μπήκε στην τέταρτη από τις έξι εβδομάδες του lockdown. Οι πολιτειακές αρχές θα ανακοινώσουν την Κυριακή το χρονοδιάγραμμα χαλάρωσης των περιορισμών.

Η πολιτεία Κουίνσλαντ ανακοίνωσε δύο κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό, και τα δύο συνδεόμενα με προηγούμενες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Συνολικά η Αυστραλία καταγράφει ως αυτό το στάδιο της πανδημίας σχεδόν 26.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 – το 75% εξ αυτών στη Βικτόρια – και 663 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Πηγή: patrastimes.gr