Ούτε που φαντάζονταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας τι «λαγό» θα έπιαναν όταν εντόπισαν στο κέντρο της Λάρισας δυο Έλληνες, οι οποίοι μόλις τους είδαν το έβαλαν στα πόδια πετώντας ένα ζευγάρι κάλτσες και ένα ζευγάρι γάντια, τα ξημερώματα της 21ης Ιουνίου!

Στην καταδίωξη που ακολούθησε, συνελήφθη ο ένας από τους υπόπτους με την κατηγορία της απείθειας, ενώ ο άλλος κατάφερε να διαφύγει και παραμένει άγνωστος. Όμως, στην προανάκριση που ολοκληρώθηκε μετά από ένα ολόκληρο δεκαήμερο, προέκυψε ότι αυτός που συνελήφθη μαζί με έναν ακόμη που ταυτοποιήθηκε αλλά δεν έχει συλληφθεί λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, είχαν ρημάξει τα διαμερίσματα των πολυκατοικιών στο κέντρο της Λάρισας!

Οι δράστες κινούνταν με δυο Ι.Χ. αυτοκίνητα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, εντόπιζαν κεντρικές πολυκατοικίες όπου κατοικούσαν ζευγάρια νεαρής ηλικίας και «χτυπούσαν» αργά τη νύχτα, όταν οι ένοικοι έβγαιναν για διασκέδαση! Μάλιστα, παραβίαζαν συνήθως τα διαμερίσματα του τελευταίου ορόφου. Ως τώρα, εξιχνιάστηκαν 11 διαρρήξεις και δυο απόπειρες που είχαν διαπράξει οι τρεις κακοποιοί, από τις οποίες είχαν αποκομίσει μετρητά ύψους 214.200 ευρώ και 19.000 δολαρίων, καθώς και πλήθος κοσμημάτων και άλλων τιμαλφών!

Οι περισσότερες διαρρήξεις έγιναν από τις 16 Μαΐου ως τις 26 Αυγούστου του 2020. Εκείνη την περίοδο, διέκοψαν τη δράση τους λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού και ξανάρχισαν φέτος, στις αρχές Ιουνίου! Γι’ αυτό, η Ασφάλεια ερευνά αν τυχόν έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές που δεν έχουν καταγγελθεί ακόμη. Σε βάρος των δυο ταυτοποιημένων και του αγνώστου μέχρι στιγμής συνεργού τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

Πηγή: patrastimes.gr