Να ενθαρρύνει τους αρνητές του εμβολιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες να σπεύσουν και να εμβολιαστούν, καθώς η μετάλλαξη «Δέλτα» του κορωνοϊού αποτελεί, πλέον, τη βασοκή αιτία μόλυνσης, επιχείρησε ο Άντονι Φάουτσι.

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος μίλησε στο MSNBC και ρωτήθηκε σχετικά με το τι μπορεί να γίνει για να αυξηθούν τα επίπεδα εμβολιασμού, τα οποία έχουν «κολλήσει» στο 67% στους ενήλικες.

«Είναι απογοητευτικό να βλέπουμε τους ανθρώπους να μην εμβολιάζονται, όταν έχουν το εμβόλιο στη διάθεσή τους. Εδώ έχουμε ένα εμβόλιο που είναι πολύ, πολύ αποτελεσματικό στην πρόληψη της ασθένειας και σίγουρα στην πρόληψη νοσηλείας. Είναι εύκολο να το λάβετε. Είναι δωρεάν και είναι άμεσα διαθέσιμο», είπε.

«Πρέπει να αναρωτηθούμε, ποιο είναι το πρόβλημα; Ξεπεράστε το. Ξεπεράστε αυτήν την πολιτική δήλωση. Απλά ξεπεράστε το και προσπαθήστε να σώσετε τις ζωές, τις δικές σας και της οικογένειάς σας» πρόσθεσε ο Φάουτσι.

«Όπου υπάρχουν υψηλά επίπεδα εμβολιασμού, υπάρχουν χαμηλά επίπεδα μόλυνσης, χαμηλά επίπεδα νοσηλείας και σχεδόν κανένας θάνατος», ανέφερε ο λοιμωξιολόγος.

Πηγή: patrastimes.gr