Δυσάρεστα νέα επιφύλασσε ο Αντονι Φαούτσι για το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ο γνωστός λοιμωξιολόγος, σε δηλώσεις του είπε πως οι πιθανότητες το νέο εμβόλιο να έχει υψηλή αποτελεσματικότητα, περιορίζονται στο 50%! Αν και η επιστημονική κοινότητα ανέφερε πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα είναι γύρω στο 75%, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου για την πανδημία, εμφανίστηκε πιο συγκρατημένος, κάνοντας λόγω για πιθανότητες της τάξεως του 50%.

«Οι πιθανότητες για ένα εμβόλιο με υψηλή αποτελεσματικότητα δεν είναι πολλές. Ενα ποσοστό 50% ή 60%, θα είναι αποδεκτό», είπε χαρακτηριστικά, ενώ θεωρητικά, η αποτελεσματικότητα του εμβολίου θα πρέπει να είναι στο 98%, ώστε να θεωρηθεί πως η κατάσταση με την πανδημία θα είναι ελεγχόμενη. Αυτή η εκτίμηση του Φαούτσι φέρνει ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία και είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του που τονίζει πως πλέον πρέπει να γίνεται προσπάθεια ώστε να είναι η κατάσταση διαχειρίσιμη.

«Πρέπει να σκεφτόμαστε το εμβόλιο ως ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να ανακόψουμε την πανδημία, να μην χαρακτηρίζεται πλέον πανδημία και να γίνει μία διαχειρίσιμη κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά. Πρόσφατα, ο Δρ. Φαούτσι είχε εκφράσει την ανησυχία του για την διάρκεια που θα έχει αποτελεσματικότητα το εμβόλιο, καθώς όπως και σε προηγούμενους κορωνοϊούς, αποδείχθηκε πως τα εμβόλια δεν προφύλασσαν τους ασθενείς για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι επικεφαλής της Υγείας στις ΗΠΑ τονίζουν πως δεν υπάρχει «επιστροφή στην κανονικότητα» χωρίς το εμβόλιο.

Πηγή: patrastimes.gr