Σε σκληρό τόνο μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης για την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα ενόψει του Πολυτεχνείου υπό τον φόβο της εξάπλωσης της πανδημίας. Όπως είπε, η τακτική της κυβέρνησης, θυμίζει άσχημες περιόδους στην ιστορία της χώρας και έχει βρει ευκαιρία, λόγω της πανδημίας, να αμφισβητήσει βασικούς πυλώνες του κράτους δικαίου.

Μιλώντας στο “ΘΕΜΑ 104,6” για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις πορείες, ο κ. Φίλης τόνισε ότι το Σύνταγμα, ορίζει ότι προστατεύεται το δικαίωμα των συγκεντρώσεων και αν πρέπει να γίνει μια απαγόρευση τότε, πρέπει να γίνεται με συγκεκριμένα στοιχεία με χρόνο, χώρο και όχι προληπτικά, δίνοντας και μια απάντηση για την απαγόρευση του 2016, όταν είχε επισκεφθεί τη χώρα μας ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Σημείωσε επίσης, πως δεν είναι μια κρατική εορτή για να αποφασίζει το κράτος αλλά μια επέτειος που εορτάζεται από συλλογικότητες.

Ο κ. Φιλης, σημείωσε ότι μόνο επί χούντας είχαν απαγορέψει κάθε συγκέντρωση. Μιλώντας για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, εξήγησε ότι ήταν ξεκάθαρο ότι δεν θα έκαναν πορεία λόγω της πανδημίας και θα προτιμούσαν να εορταστεί με άλλο τρόπο. Εκτίμησε, ότι αυτή η πολιτική αντιπαράθεση θα μπορούσε να αποφευχθεί αν είχε προυπάρξει διάλογος μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης και της κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στο Κίνημα Αλλαγής, που δεν συμμετείχε στο κοινό κείμενο του ΣΥΡΙΖΑ, ΜΕΡΑ25 και ΚΚΕ, ο κ. Φίλης έστρεψε τα βέλη του κάνοντας λόγο ότι υπάρχει πρόβλημα ταυτότητας στο κόμμα. «Δεν γνωρίζουν αν είναι αντιπολίτευση ή συμπολίτευση», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Πηγή: patrastimes.gr