Εδώλιο «δείχνει» ο εισαγγελέας για τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και τον διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie. Η ολοκλήρωση της εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε με αφορμή τα πολυσυζητημένα emails του Τζώρτζη Κουτσολιούτσου με το διευθυντή ασφαλείας της Folli Follie στα οποία γινόταν αναφορά σε «ισχυρούς συμμάχους» ενώ είχε ήδη δει το φως η υπόθεση της Folli Follie οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης.

Έτσι, ο εισαγγελέας Σπύρος Παππάς παραπέμπει τον πρώην πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κρίνοντας ότι προκύπτουν αποχρώσεις ενδείξεις σε βάρος του για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Μαζί του παραπέμπονται σε δίκη ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Folli Follie και πλέον προφυλακισμένος Τζώρτζης Κουτσολιούτσος αλλά και ο διευθυντής ασφαλείας για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα που διενήργησε την έρευνα, ο τότε πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς όφειλε να αναστείλει τη διαπραγμάτευση της μετοχής του ομίλου, το Δεκέμβριο του 2018 προκειμένου να μη ζημιωθούν οι μέτοχοι της εταιρείας.

Σε δίκη οι κατηγορούμενοι
Με κλητήριο θέσπισμα οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας ενώ έχουν προθεσμία 15 ημερών για να προσφύγουν στην Εισαγγελία Εφετών προκειμένου να εκφράσουν τις αντιρρήσεις τους και να ζητήσουν την ανάκληση της παραπομπής τους σε δίκη. Η αντίστροφη μέτρηση για την υπόθεση ξεκίνησε με αφορμή μήνυση 19 επενδυτών της Folli Follie σε βάρος του πρώην προέδρου αλλά και μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Αρχικά, η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, με το σκεπτικό ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις για ευθύνες σκόπιμης αδράνειας των μηνυομένων. Ένα μήνα αργότερα, ο αρμόδιος εισαγγελέας «έβγαλε» από αρχείο τη δικογραφία καθώς προέκυψαν νέα στοιχεία από την έκθεση του διαχειριστικού ελέγχου στη FFG από την Price Water House Coopers.

Πηγή: patrastimes.gr