Μια συνάντηση με… «χαμόγελα» και μια άλλη με προβληματισμό, έκανε χθες το πρωί ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών κ. Χρήστος Βαλιανάτος σε ΕΛΓΑ Πάτρας και Παναιγιάλειο αντίστοιχα.

Ο κ. Βαλιανάτος συνάντησε την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ κα Δελλή, όπου επεσήμανε το πρόβλημα με τις μεγάλες ζημιές κυρίως σε τομάτα και Κορινθιακή σταφίδα από καύσωνα και παγετό. Ο ΕΛΓΑ Πάτρας, δέχεται ότι πράγματι υπάρχουν ζημιές από τις καιρικές συνθήκες, αλλά αν ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν στείλει το ΟΣΔΕ 2021 για να διαπιστώσουν τα στρέμματα, ο ΕΛΓΑ δεν θα στείλει τα πορίσματα.

«Εμείς είμαστε ευχαριστημένοι, που παραδέχονται στον ΕΛΓΑ, ότι υπάρχουν ζημιές και ελπίζουμε να κινηθεί στη σωστή κατεύθυνση…», δήλωσε ο κ. Βαλιανάτος.

Στασιμότητα, ωστόσο, επικρατεί σχετικά με την Κορινθιακή σταφίδα και αυτό τονίστηκε στην συνάντηση που είχε στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Παναιγιαλείου κ. Σταυρόπουλο.

Η Παναιγιάλειος επιμένει για παρέμβαση του υπουργείου, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις αιτιάσεις και οι σταφιδοπαραγωγοί παραμένουν στον «αέρα», αφού ούτε η περσινή σοδειά των 8.000 τόνων διατίθεται, ούτε ορίζεται μια συμφέρουσα τιμή για τους παραγωγούς για την φετινή σοδειά.

«Είναι άσχημο όλο αυτό που συμβαίνει. Δεν βρίσκεται λύση και κατακρίνω σε όλο αυτό και την στάση του υπουργού. Ο κ. Λιβανός είπε ότι θα ενισχύσει τους σταφιδοπαραγωγούς. Θα τους ενισχύσει και την επόμενη τριετία; Πρέπει επιτέλους να παρέμβει το υπουργείο να λυθεί το πρόβλημα…», τόνισε ο κ. Βαλιανάτος μετά τη συνάντηση.

Πηγή: patrastimes.gr