Στη μάχη με τα πύρινα μέτωπα που για δεύτερη ημέρα κατατρώνε την Αιγιάλεια, ρίχτηκαν με το πρώτο φως της ημέρα επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Ήδη αεροπλάνα και ελικόπτερα κάνουν ρίψεις νερού ενώ οι επίγειες δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στην παραθαλάσσια ζώνη όπου εξακολουθούν να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες μικρής ισχύος.

Το πρόβλημα ωστόσο παραμένει στην Ζήρια και σε ένα ακόμα μέτωπο στα Δυτικά προς την περιοχή της Παναγοπούλας, όπου είναι δύσκολο για τις επίγειες δυνάμεις και τα πεζοπόρα τμήματα να επιχειρήσουν λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου.

Στόχος είναι να τεθούν τουλάχιστον υπο πλήρη έλεγχο τα ενεργά μέτωπα πριν απο το μεσημέρι, καθώς η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει νέα ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή.

Η καταγραφή των ζημιών

Παράλληλα, σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει από τις περιοχές όπου δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα φωτιάς η διαδικασία της καταγραφής των ζημιών σε οικίες, επαγγελματικούς χώρους, αποθήκες, ζωϊκό και φυτικό κεφάλαιο. Μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές για μεγάλες καταστροφές ενώ δεν υπάρχει σαφής εικόνας. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αναφορές για τουλάχιστον 30 οικίες , επαγγελματικούς χώρους αποθήκες και στάβλους που έχουν καταστραφεί ολοσχερώς ή έχουν πάθει σοβαρές ζημιές.

Πηγή: patrastimes.gr