Μπορεί να είναι ήδη έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης δύο σεσημασμένοι Έλληνες διαρρήκτες, ωστόσο διαπιστώθηκε ότι πριν συλληφθούν είχαν ρημάξει τα σπίτια στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων! Μάλιστα, περιστασιακά τους βοηθούσαν στις διαρρήξεις τέσσερις συνεργοί τους, τρεις άνδρες και μία γυναίκα με πλούσιο παρελθόν στις κλοπές.

Από την ως τώρα έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί συνολικά 19 διαρρήξεις και απόπειρες, οι οποίες έγιναν από τις αρχές Ιανουαρίου ως τα τέλη Μαΐου στην πόλη των Ιωαννίνων και τις περιοχές Σταυράκι, Πεδινή, Αμπελιά, Αμφιθέα, Κρανούλα, Πέραμα, Ελεούσα, Κουτσελιό και Βουνοπλαγιά. Αναλυτικά, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες διέπραξαν δέκα διαρρήξεις και δυο απόπειρες σε σπίτια απ’ όπου άρπαξαν χρήματα, πλήθος χρυσαφικά και κοσμήματα και ένα κυνηγετικό όπλο, ενώ διέρρηξαν άλλα επτά σπίτια χωρίς να κλέψουν κάτι από αυτά.

Ανάλογα με τις συνθήκες και την περίπτωση, το «δίδυμο» επέλεγε κάποιον από τους συνεργούς τους και πήγαιναν στα σπίτια- στόχους με διάφορα οχήματα, κυρίως συγγενών τους! Όταν βεβαιώνονταν ότι οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν, παραβίαζαν τα με διαρρηκτικά εργαλεία και άρπαζαν κυρίως χρήματα και κοσμήματα. Μάλιστα, χρησιμοποιούσαν τα ονόματα συγγενών τους και για να νοικιάζουν σπίτια στα οποία έκρυβαν τη λεία τους!

Τα στοιχεία των δυο φυλακισμένων δραστών ταυτοποιήθηκαν από τους ειδικούς του τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, μετά την επεξεργασία των ευρημάτων που συλλέχθηκαν κατά την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας Ιωαννίνων. Στο πλαίσιο της έρευνας κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο και αρκετά κλοπιμαία, τα οποία αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων υποβλήθηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δυο φυλακισμένων για διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων, στην οποία περιλαμβάνονται οι τέσσερις συνεργοί τους για κλοπή κατά συναυτουργία. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξιχνιαστεί πλήρως η δράση τους.

Πηγή: patrastimes.gr