“Το κλείσιμο των σχολείων για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την εκπαιδευτική διαδικασία. Σχολεία χωρίς ικανό αριθμό καθηγητών, σχολεία χωρίς κατάλληλες αίθουσες, σχολεία χωρίς επαρκείς υποδομές και πλέον σχολεία χωρίς δια ζώσης διδασκαλία συνθέτουν ένα κολάζ που καθιστά τη δημόσια και υποχρεωτική εκπαίδευση πάρεργο της ιδιωτικής λίγων και προνομιούχων.

Αναμέναμε από την Πολιτεία να διορθώσει όλους τους προηγούμενους μήνες τα προβλήματα προσβασιμότητας που ανέκυψαν στο προηγούμενο σχολικό lockdown. Είδαμε μαθητές να μην έχουν δυνατότητα ούτε της αγοράς του αναγκαίου εξοπλισμού ούτε της απαραίτητης πρόσβασης στο διαδίκτυο. Το αίτημα της δωρεάν παροχής tablets και σύνδεσης αποτέλεσε για την κυβέρνηση αντιπολιτευτική ιαχή.

Δυστυχώς, και το μεγαλύτερο μέρος της τοπικής αυτοδιοίκησης προτίμησε να αποσείσει τις ευθύνες πετώντας το μπαλάκι στην κυβέρνηση. Είχαμε προτρέψει έγκαιρα τη δημοτική αρχή να προσπαθήσει να καλύψει το κενό που δημιουργείται από την κυβερνητική αδιαφορία και να ικανοποιήσει το αίτημα της δωρεάν παροχής tablets κατά προτεραιότητα ακόμα κι αν αυτό γινόταν σε βάρος άλλων έργων.

Για μας προτεραιότητα ήταν και είναι η επίλυση των προβλημάτων της μεγάλης πλειοψηφίας των δημοτών χωρίς να αναλωνόμαστε σε διελκυστίνδες για το ποιος έχει την ευθύνη.

Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι οι έκτακτες συνθήκες της τρέχουσας περιόδου απαιτούν επαναξιολόγηση και ιεράρχηση εκ νέου των προτεραιοτήτων. Θέτουμε τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας στην κορυφή.

Τεράστια προβλήματα όμως θα αντιμετωπίσουν και χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην εστίαση αναψυχή αλλά και το εμπόριο που είναι το οξυγόνο της οικονομίας μας και δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι.

Η κυβέρνηση τις έκλεισε χωρίς καμία οικονομική βοήθεια και μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων πολλές από αυτές δεν θα ανοίξουν αν δεν παρθούν γενναία μέτρα ενίσχυσης όπως έγινε σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Η δημοτική αρχή οφείλει και αυτή από την πλευρά της να πάρει μέτρα μείωσης των δημοτικών τελών ενοικίων κ.α για να ανακουφίσει τις δοκιμαζόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Η πρόταση της Ώρας Πατρών για τη μείωση ενοικίων των κυλικείων των σχολείων για την περίοδο 2019-2020 που ήταν κλειστά αλλά και η μείωση του ενοικίου έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο να συζητηθεί την Τετάρτη 11/11/20.

Η Ώρα Πατρών θα φέρει συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης για όλους τους πατρινούς και την κοινωνία στον προϋπολογισμό που θα έρθει προς ψήφιση έως το τέλος του χρόνου. Προσφέρουμε την αναγκαία συναίνεση της δημοτικής αντιπολίτευσης στην κατεύθυνση αυτή. Δυστυχώς, όμως, δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε τη δημοτική αρχή στις ενέργειες και δράσεις που απαιτούνται.”

Πηγή: patrastimes.gr