Βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας εκθέτει για άλλη μία φορά την αστυνομία και τη ΝΔ και αποκαλύπτει το όργιο καταστολής

Τα χυδαία ψέματα της αστυνομίας και της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας σε καφετέρια στο Γαλάτσι τον περασμένο Νοέμβριο αποκαλύπτει βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας.

 Στο βίντεο που δημοσιεύει το news247.gr φαίνεται η στιγμή που μαινόμενοι αστυνομικοί αρχίζουν και χτυπάνε τους ειρηνικούς διαδηλωτές που ήταν στο πεζόδρομο, έξω από καφετέρια. Μάλιστα ψεκάζουν με δακρυγόνο αέριο (φυσούνα) τους διαδηλωτές παρατεταμένα, σε σημεία από τα οποία διέρχονται πελάτες, προσπαθώντας να διαφύγουν από την απρόκλητη αστυνομική βία.

Οι αστυνομικοί με πρωτοφανή αγριότητα χτυπούν με γκλοπ άτομα που είναι πεσμένα στο έδαφος, ενώ σε άλλο σημείο ένας αστυνομικός διακρίνεται να χτυπά ένα άτομο με το γόνατο παρά το γεγονός ότι έχει ήδη προσαχθεί.

Την ίδια στιγμή αποκαλύπτεται ότι η άγρια επίθεση της αστυνομίας έγινε στα μάτια ενός 5χρονου παιδιού, το οποίο ήταν εντός της καφετέριας και βγήκε άρον άρον μαζί με τη μητέρα του μέσα σε μία ατμόσφαιρα γεμάτη από χημικά.

Τι έλεγαν αστυνομία και ΝΔ

Την επομένη της απρόκλητης επίθεσης, στις 2 Νοεμβρίου, η αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση η οποία ήταν μνημείο ψεμάτων. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Οι περισσότεροι από τους συγκεντρωμένους είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και έφεραν αντικείμενα πρόσφορα για την άσκηση βίας και συγκεκριμένα ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια.

Αστυνομικοί που προσέτρεξαν στο σημείο κάλεσαν επανειλημμένα και επίμονα τα συγκεντρωμένα άτομα να διαλυθούν, λόγω κινδύνου διασάλευσης της δημόσιας ασφάλειας και για την αποφυγή διασποράς διάδοσης του covid -19.

Οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να αποχωρήσουν και στη συνέχεια κάποιοι από αυτούς κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος των αστυνομικών, ενεργώντας επίθεση σε βάρος τους, με τα κοντάρια που κρατούσαν καθώς και με τραπέζια και καρέκλες από παρακείμενο κατάστημα εστίασης.

Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν τρεις (3) αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και προκλήθηκαν φθορές σε υπηρεσιακό εξοπλισμό και συγκεκριμένα σε (2) κράνη και ένα ζευγάρι καλαμίδες».

Το βίντεο ωστόσο είναι αποκαλυπτικό και δείχνει καρέ καρέ ότι αυτοί που επιτέθηκαν ήταν οι αστυνομικοί.

Μία ημέρα μετά της ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ. και συγκεκριμένα στις 3 Νοεμβρίου, το Παρατηρητήριο Fake News της ΝΔ πήρε τη σκυτάλη αναφέροντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Όλοι οι συγκεντρωμένοι είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και οι περισσότεροι εξ αυτών έφεραν ξύλινα και μεταλλικά κοντάρια. Αφού δεν αποχώρησαν όπως τους ζητήθηκε, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, επιτέθηκαν κατά των αρχών με αποτέλεσμα να καταστρέψουν αστυνομικό εξοπλισμό, να τραυματίσουν προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, να γίνουν 13 συλλήψεις και χρήση δακρυγόνου».

Πηγή: patrastimes.gr