Λάθη και καθυστερήσεις καταλογίζει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά στην κυβέρνηση όσον αφορά τη Δυτική Αττική και τους αυστηρούς περιορισμούς που επιβλήθηκαν την Παρασκευή.

Σε δήλωση της η κ. Γεννηματά, τονίζει πως η Δυτική Αττική είναι μια βιομηχανική περιοχή και παρά τις εισηγήσεις των ειδικών η κυβέρνηση άφησε ανεξέλεγκτη την κατάσταση. Καταγγέλλει εργοδότες οι οποίοι παραβίαζαν τους κανόνες προστασίας στους εργαζόμενους παρανομώντας αφού απασχολούσαν ακόμη και όσους βρίσκονταν σε αναστολή εργασίας.

«Αντί να εφαρμόσει επιτέλους ένα σχέδιο με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, συνεχίζει με τη λογική βλέποντας και κάνοντας με αποτέλεσμα να τρέχει πίσω από τα γεγονότα», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά.

Ολόκληρη η δήλωση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής:

«Η Κυβέρνηση μετά τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα, έδειξε ασυγχώρητη καθυστέρηση και στη Δυτική Αττική.

Με αποτέλεσμα ένα νέο σκληρό lockdown στην περιοχή.

Σε μια πολύ μεγάλη βιομηχανική περιοχή και παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών, η Κυβέρνηση άφηνε πλήρως ανεξέλεγκτη την κατάσταση. Με πολλούς εργοδότες να παραβιάζουν τους κανόνες προστασίας των εργαζομένων, ακόμη και να παρανομούν απασχολώντας εργαζομένους σε αναστολή εργασίας. Φυσικά χωρίς καμία μέριμνα για τεστ σε μαζικούς εργασιακούς χώρους.

Αντί να εφαρμόσει επιτέλους ένα σχέδιο με βάση τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, συνεχίζει με τη λογική βλέποντας και κάνοντας με αποτέλεσμα να τρέχει πίσω από τα γεγονότα.

Το θέμα της τήρησης των μέτρων από τους πολίτες έχει σχέση με πειθώ , αξιοπιστία , ουσιαστικούς ελέγχους και όχι με αυταρχισμό και απειλές των Υπουργών.

Λάθη και καθυστερήσεις επαναλαμβανόμενα, με μεγάλο κόστος για τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων».

Πηγή: patrastimes.gr