Αιχμές για τη στάση συνυποψηφίων της στις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ απέναντι στην κυβέρνηση άφησε η Φώφη Γεννηματά.

«Δεν είναι αποδεκτό υποψήφιος πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής να αντιπολιτεύεται το κόμμα του και όχι την κυβέρνηση», ανέφερε χαρακτηριστικά η Φώφη Γεννηματά.

Αναφορικά με την προσπάθεια «αποκαθήλωσης» του ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει πως «το ΠΑΣΟΚ «θα είχε πνιγεί υπερχρεωμένο υπό το βάρος των επιθέσεων και των συκοφαντιών από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ» και πως η ίδια πήρε «τα ρίσκα και το κόστος για την αναγκαία υπέρβαση (…). Χαίρομαι όμως όταν αυτοί που τα έλεγαν εμφανίζονται, έστω και όψιμα, έστω και για ψηφοθηρικούς λόγους, υπερασπιστές του. Όμως δεν μπορώ να μην αναδείξω ότι οι ίδιοι άνθρωποι που πυροβολούσαν το ΠΑΣΟΚ, σήμερα πυροβολούν το Κίνημα Αλλαγής».

Η Γεννηματά αφήνει πλέον σαφείς αιχμές για τους συνυποψηφίους της, λέγοντας πως «κανείς δεν θα συνεχίσει να πορεύεται κρυπτόμενος» και πως «δεν είναι αποδεκτό υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος να αντιπολιτεύεται το κόμμα του και όχι την κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Κανείς δεν ξεγελάει τον κόσμο της παράταξης» τονίζει.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μάλιστα, θέτει ξεκάθαρα θέμα πολιτικού διακυβεύματος, λέγοντας πως «η μετατροπή της παράταξης σε πολιτικό παράρτημα άλλων κομμάτων θα μας οδηγήσει στη διάσπαση και την παρακμή».

Ασκεί, παράλληλα, σκληρή κριτική τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας για τις «κεντρώες αυταπάτες» του πρώτου και τον «τυχοδιωκτισμό» του δεύτερου. Σε περίπτωση που κάποιος δεν το έχει αντιληφθεί, η προεκλογική περίοδος για την Κεντροαριστερά έχει ξεκινήσει για τα καλά

Πηγή: patrastimes.gr