Την ανησυχία της εξέφρασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας ενώ απηύθυνε πρόσκληση προς τον πρωθυπουργό, καθώς -όπως είπε- υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για τις ευθύνες της κυβέρνησης για την αξιοπιστία των στοιχείων και όλα αυτά κλονίζουν την αξιοπιστία της προς τους πολίτες.

«Ελπίζω να έρθει ο πρωθυπουργός στη Βουλή να απαντήσει. Πρέπει να προλάβουμε, να διασφαλίσουμε ότι θα έχουμε τις λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Αυτή είναι η προτεραιότητα όλων μας. Αυτός είναι ο ρόλος μας ως αντιπολίτευση, να αναδείξουμε τα τρωτά, τα προβλήματα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να σώσουμε ανθρώπους από τον κίνδυνο να νοσήσουν και να χάσουν τη ζωή τους», σχολίασε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Γεννηματά τη Δευτέρα, κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό ρωτώντας τον για τον ΕΟΔΥ και όσα είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως δεν υπήρξε μία σωστή προετοιμασία για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και υπάρχει σοβαρότατο θέμα με τα τεστ και όχι μόνο με την αισχροκέρδεια, που επέτρεψε όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση, αλλά και με την ποιότητα, γιατί δεν υπάρχει ακόμα και μέχρι τώρα πιστοποίηση των εργαστηρίων. «Βεβαίως υπάρχει και ένα ακόμα σοβαρότατο ζήτημα, γιατί φαίνεται ότι δεν είχε η κυβέρνηση σαφή και ξεκάθαρα επιδημιολογικά δεδομένα για κάθε περιοχή και γι’ αυτό καθυστέρησε να πάρει τις αποφάσεις», είπε κάνοντας ειδική αναφορά στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρειο Ελλάδα, «όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε στη Βουλή».

Για τις εσωκομματικές διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής για την εκλογή ηγεσίας, απάντησε: «Είναι δυνατόν σήμερα, με αυτή την κατάσταση για την υγεία και την οικονομία, να μιλάμε για διαδικασίες στο Κίνημα Αλλαγής; Εμείς ασχολούμαστε με τα προβλήματα. Είναι τεράστια. Δουλεύουμε πυρετωδώς εκατοντάδες άνθρωποι, για να παράξουμε τις προτάσεις που καταθέτουμε, και δεν υπάρχει άνθρωπος στην Ελλάδα που να μην βλέπει τη σοβαρή δουλειά που κάνουμε για να καλύψουμε το κενό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία δεν υπάρχει, και για να δώσουμε προοδευτική διέξοδο στον τόπο. Διεκδικούμε πρωταγωνιστικό ρόλο γιατί ξέρουμε πώς πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα όταν ολοκληρωθεί η ιστορία του κορωνοϊού».

Παράλληλα, μετέφερε μια πληροφορία λέγοντας ότι λίγο πριν βγει στη τηλεοπτική εκπομπή είχε δεχθεί μια καταγγελία από περιφερειακό νοσοκομείο ότι ξέμειναν από οξυγόνο και το ασθενοφόρο που μετέφερε ασθενή σε κεντρικό νοσοκομείο έμεινε στο δρόμο.

«Λίγο πριν βγω στην εκπομπή σας είχα καταγγελία από περιφερειακό νοσοκομείο ότι ξέμειναν από οξυγόνο, έμειναν αρκετές ώρες χωρίς οξυγόνο γιατί δεν είχαν φροντίσει εγκαίρως να προμηθευτούν, με κίνδυνο για τις ζωές των ασθενών. Έφυγε ασθενοφόρο από το περιφερειακό νοσοκομείο να μεταφέρει σε άλλο κεντρικότερο ασθενή με Covid και έμεινε στο δρόμο το ασθενοφόρο γιατί προφανώς είχε πρόβλημα, δεν είχε συντηρηθεί. Τελικά έφτασε οριακά ο ασθενής στον προορισμό», τόνισε μεταξύ άλλων.

Πηγή: patrastimes.gr