Για μια ακόμη χαμένη ευκαιρία στην παιδεία, έκανε λόγο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στη Βουλή για το αρμόδιο νομοσχέδιο. Όπως είπε, το Κίνημα Αλλαγής, θα καταψηφίσει επι της αρχής, ωστόσο, θα υπερψηφίσει τα άρθρα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Η κυρία Γεννηματά, υποστήριξε ότι το νέο νομοσχέδιο της παιδείας, διαμορφώνει ένα ασφυκτικό και αυταρχικό πλαίσιο διοίκησης της εκπαίδευσης, πολλαπλασιάζει τα στελέχη της εκπαίδευσης και τα επιλέγει με απόλυτα κομματικό έλεγχο ενώ περνά στον υπερσυγκεντρωτισμό. Ακομη έκανε λόγο για ένα υπερσυντηρητικό σχέδιο.

Το Κίνημα Αλλαγής, προτείνει να ολοκληρωθεί κατά προτεραιότητα ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών αλλά να συμπεριληφθεί και το υπόλοιπο προσωπικό σε αυτόν ενώ ταυτόχρονα ο ΕΟΔΥ να προχωρήσει σε δειγματοληπτικό έλεγχο με rapid test και η ύλη να αναδιαταχθεί με την ευθύνη του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, έκανε εκτενή αναφορά και στα θέματα της πανδημίας ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση. Όπως είπε, η κυβέρνηση χωρίζει και διχάζει τους πολίτες. «Σας βολεύει η πόλωση και ο διχασμός», επεσήμανε. Για άλλη μια φορά, η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι το μήνυμα είναι ξεκάθαρο «ναι στον εμβολιασμό, όχι στον διχασμό».

Αναφέρθηκε επιπλέον και στην οικονομία, λέγοντας ότι η στρόφιγγα των χρηματοδοτήσεων και των επενδύσεων έχει κλείσει για τους μικροσμεσαίους. Επιπλέον συμπλήρωσε ότι η ενίσχυση του ΕΣΥ, έμεινε στς καλένδες ενώ, όπως είπε η στήριξη των υγειονομικών έμεινε στο χειροκρότημα. Κατηγόρησε την κυβέρνηση επιπλέον, για την αύξηση των 13 ευρώ στον κατώτατο μισθό λέγοντας ότι πρόκειται για δήθεν συμβολική αύξηση και σημείωσε ότι η εργασία μετά τον νέο εργασιακό νόμο είναι χωρίς δικαιώματα και με υπονόμευση των συμβάσεων.

Πηγή: patrastimes.gr