Την ανησυχία του για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας εξέφρασε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης το πρωί της Δευτέρας (5/7) ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως χαρακτηριστικά διαμήνυσε εάν συνεχιστεί ο ρυθμός ανόδου των κρουσμάτων τις επόμενες δύο εβδομάδες η εικόνα της Ελλάδας θα είναι διαφορετική και θα πρέπει να συζητάμε εκ νέου τι θα κάνουμε με την πανδημία.

«Η μετάλλαξη Δέλτα είναι πιθανόν να προσβάλλει και εμβολιασμένους αλλά δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να νοσηλευτεί κάποιος σε ΜΕΘ» δήλωσε σημειώνοντας την ανάγκη να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον “ΣΚΑΪ 100,3” υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να καταστραφεί η καλή εικόνα για τον ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια με τις προβλέψεις των οίκων αξιολόγησης να είναι κάθε μήνα καλύτερες από τον προηγούμενο.

Αναφερόμενος στον τουρισμό επεσήμανε ότι ο ρυθμός των αφίξεων του 2021 είναι μεγαλύτερος από τις αφίξεις τον Ιούλιο του 2020 και οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία «είναι καταπληκτικές για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο».

«Οι επενδύσεις ξεκίνησαν ”να παίρνουν φωτιά” και τα ακίνητα στο Ελληνικό έχουν γίνει ανάρπαστα, κυρίως από τους ανθρώπους του εξωτερικού» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Τα δημόσια οικονομικά παραμένουν ισχυρά, η ζημία όμως που έχει υποστεί η ιδιωτική οικονομία δεν μπορεί να στηριχτεί εκ νέου με πόρους» διευκρίνισε o Άδωνις Γεωργιάδης.

Πηγή: patrastimes.gr