Ρευστότητα ύψους 400 εκατ. ευρώ αποκλειστικά για μικρές επιχειρήσεις αναμένεται να ρίξει στην αγορά η κυβέρνηση τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης εντός του Ιανουαρίου θα υπάρξει ειδικό πρόγραμμα της Αναπτυξιακής Τράπεζας για παροχή ρευστότητας στις μικρές επιχειρήσεις έως 50.000 ευρώ και μεγάλες εγγυήσεις.

Παράλληλα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Μιχάλη Κατρίνη ανέφερε ότι με το σύστημα «παράδοση εκτός» το λιανεμπόριο κατάφερε την Πέμπτη 17.12.2020 να πιάσει το 35% του τζίρου της αντίστοιχης περσινής ημέρας.

«Ο κόσμος έχει αρχίσει και ψωνίζει. καλώ όλους να τηρούν τα μέτρα. Αν συνεχίσουμε έτσι, με προστασία της δημόσιας υγείας και καταφέρουμε να φτάσουμε σε αξιοπρεπές ποσοστό τζίρου θα έχουμε πετύχει θαύμα. Ο σύνδεσμος μικρών καταστημάτων παιχνιδιών μας γράφει ότι σώσαμε τον χριστουγεννιάτικο τζίρο τους και ευχαριστεί προσωπικά εμένα που τους έσωσα. Θα ήταν τρέλα να ανοίγαμε το λιανικό εμπόριο. Βλέπετε τι συμβαίνει στην Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Πέραν αυτών απαντώντας στην κριτική του κ. Κατρίνη που επισήμανε στον υπουργό ότι επιχειρήσεις και καταστηματάρχες διαμαρτύρονται για τα μέτρα της κυβέρνησης, είπε «Αν αυτά που λέτε είναι αληθή και οι επιχειρηματίες κλαίνε δεν θα ήταν η Νέα Δημοκρατία μπροστά με 16 μονάδες. Δηλαδή αν δεν κλαίνε τι; Θα ήμασταν 30 μονάδες μπροστά; Σοβαρευτείτε. Δεν χρειάζεται τη δημοσκόπηση για να ξέρω κ. Κεγκέρογλου ότι ο ελληνικός λαός στηρίζει την κυβέρνηση. Σας γυρίζει την πλάτη γιατί δεν έχετε πάρει είδηση για το τι συμβαίνει στη χώρα» είπε ο κ. Γεωργιάδης προκαλώντας την έκρηξη του κ. Βασίλη Κεγκέρογλου που φώναζε περί αστειοτήτων.

Πηγή: patrastimes.gr