Τη μεγάλη πίεση ασκούν οι μη εμβολιασμένοι, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στην “ΕΡΤ”.

«Εύλογα τα ερωτήματα περί τουριστών που έρχονται από τις χώρες τους με απλό self test σε σύγκριση με τους Έλληνες που δεν μπορούν να μετακινηθούν πουθενά, ακόμα όμως δε βρισκόμαστε σε κατάσταση προσφοράς εμβολίων για όλο τον πληθυσμό» πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας και μιλώντας για «φαινομενική» διάκριση μεταξύ Ελλήνων και τουριστών, τόνισε: «Όποιος τουρίστας έρχεται στη χώρα μας υπόκειται στους ίδιους κανόνες που υπόκεινται και οι Έλληνες. Οι ίδιοι περιορισμοί στην υπερτοπική μετακίνηση ισχύουν για κάποιον τουρίστα που έρχεται π.χ στην Αττική όπως και για τον κάτοικο της Αττικής».

Κρίμα ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία να σκοντάψουμε στο τελευταίο εμπόδιο, ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης και ανήγγειλε εντατικοποίηση «εκεί όπου εμφανίζονται φαινόμενα υπερσυναθροίσεων, τα οποία προσπαθούμε να τα βλέπουμε με κατανόηση αλλά και με υποχρέωση σε όσους συμμορφώνονται με τα μέτρα».

Τα μέτρα ελέγχου όπως είπε, θα είναι αυστηρά και ως προς τις μετακινήσεις, ειδικά στα διόδια.

Στόχος Μαίου είναι η πολύ μεγαλύτερη διαθεσιμότητα εμβολίων και βασικό θέμα είναι οι πολίτες να πειστούν και να εγγραφούν στην πλατφόρμα, δήλωσε στη συνέχεια ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σχετικά με τα self-tests, χαρακτήρισε απόλυτα επιτυχή τη μέθοδο με την οποία άνοιξαν τα Λύκεια, με πρόθεση της κυβέρνησης όπως είπε, να ανοίξουν μετά το Πάσχα Γυμνάσια και Δημοτικά. «6,5 εκατ. self tests έχουμε ήδη στη χώρα μας, κι ένα μικρό μέρος έχει χρησιμοποιηθεί».

Αναφερόμενος και στο άνοιγμα της εστίασης, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι πρόθεση είναι μετά το Πάσχα «να διοχετεύσουμε τους πολίτες κατά βάση σε εξωτερικούς χώρους αφού και ο καλός καιρός δίνει αυτό το δικαίωμα».

Πηγή: patrastimes.gr