Ως χρονιά ανάκαμψης περιέγραψε το 2021 ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Action 24″, ενώ παρουσίασε και τη στόχευση των ανακοινώσεων του πρωθυπουργού το επόμενο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη.

Όπως εκτίμησε, «καλώς εχόντων των πραγμάτων και από τη στιγμή που υπάρξει μια γραμμή παραγωγής του εμβολίου κατά του κορονοϊού από το τέλος Δεκεμβρίου, το 2021 θα μας βρει σε μια πάρα πολύ καλύτερη μοίρα, όχι κατ’ ανάγκην ότι θα έχει εξολοθρευτεί απολύτως ο κίνδυνος από τον ιό, αλλά σίγουρα θα έχουμε μπει σε μια πιο ήρεμη ρότα για να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί η οικονομία μας», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας, αν και «ετοιμαζόμαστε για τα πάντα, και υγειονομικά και οικονομικά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με πολύ γρήγορα αντανακλαστικά».

Στη συνέχεια της συνέντευξης χαρακτήρισε δείγμα εμπιστοσύνης απέναντι στη συστημική πορεία της ελληνικής οικονομίας, το γεγονός ότι η χώρα δανείστηκε την περασμένη εβδομάδα με το χαμηλότερο επιτόκιο που δανείστηκε ποτέ η Ελληνική Δημοκρατία, για να συμπληρώσει: «Το τελευταίο 6μηνο του 2019 και το πρώτο 2μηνο του 2020 αποτυπώθηκε μια πολύ μεγάλη δυναμική στην ελληνική οικονομία, με σαφή ανασυγκρότηση, με σοβαρό κύμα επενδύσεων, με μια αναπτυξιακή λογική, η οποία στηρίχθηκε στον περιορισμό των φόρων, σε ένα μείγμα πολύ πιο αναπτυξιακό. Αποκαταστάθηκε η εικόνα της σοβαρότητας της ελληνικής Πολιτείας απέναντι στην οικονομία, υπάρχει μια συστημική δυναμική στην ελληνική οικονομία και εκτιμούν οι αγορές ότι όταν πάψει η επέλαση αυτής της δίνης θα μπούμε σε τροχιά πολύ μεγαλύτερης ανάπτυξης της οικονομίας μας». Ταυτοχρόνως αναφέρθηκε και στα «πολύ σημαντικά δημοσιονομικά πολεμοφόδια», από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το πολυετές Δημοσιονομικό Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με δυο λόγια «υπάρχει ένας μεγάλος εγγυημένος δημοσιονομικός χώρος».

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, «βαδίζουμε σε πολύ δομημένους οικονομικούς πυλώνες, το 2021 θα είναι μια χρονιά ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας», η οποία θα στηριχθεί όχι μόνο στις παραδοσιακές βάσεις, που είναι οι υπηρεσίες, ο τουρισμός κυρίως. «Σκοπός μας είναι να αποκτήσουμε ένα πιο ισόρροπο ισοζύγιο, να αναπτύξουμε περισσότερους τομείς της ελληνικής οικονομίας με επενδύσεις, με καλές νέες θέσεις εργασίας, με φοροαπαλλαγές».

Πηγή: patrastimes.gr