«Το επόμενο δεκαήμερο θα δοκιμαστούμε. Το ΕΣΥ θα πιεστεί, αλλά θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες. Σας διαβεβαιώνω πως θα πρέπει να αισθάνεστε ασφαλείς», δήλωσε σήμερα στον Max Fm 93,4, στις «Πρωινές Παρεμβάσεις» του Αλέξανδρου Κογκόλη, ο Υπουργός Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτης.

«Πήραμε μέτρα νωρίτερα από τις χώρες της Ευρώπης που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται περισσότερο και η εικόνα μας είναι καλύτερη. Ενδυναμώσαμε με εκατοντάδες ΜΕΘ το ΕΣΥ και 7.000 γιατρούς και νοσηλευτές, κάτι που θα συνεχιστεί. Δεν θα υπάρξει κανένας πολίτης, ασφαλισμένος ή ανασφάλιστος που δεν θα τύχει πλήρους προστασίας», πρόσθεσε.

Για το Εμβόλιο

Ειδικά για τα εμβόλια, είπε πως μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν διατεθεί από την Pfizer οι πρώτες παρτίδες και μέσα στον Ιανουάριο η πρώτη παρτίδα από την AstraZeneca, άρα «η εκτίμησή μας είναι ότι ως το τέλος Ιανουαρίου μια κρίσιμη μάζα του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί».

 Για την καραντίνα

Ο υπουργός Επικρατείας προέβη στην εκτίμηση ότι «τα μέτρα που λαμβάνουμε, θα έχουν ένα θετικό αποτύπωμα στο μετριασμό του ιού»  και μετέφερε την αίσθησή του ότι «θα μπορέσουμε να ανοίξουμε τον Δεκέμβριο, πάντοτε με προφυλάξεις, σταδιακά».

Για την Παναχαϊκή

Για τη δράση στη super league 2, που αφορά την Παναχαϊκή και την Περιφέρεια, ο Υπουργός Επικρατείας είπε πως την περασμένη Δευτέρα η εισήγηση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων ήταν αρνητική, αλλά το θέμα θα τεθεί ξανά την επόμενη εβδομάδα.

Για τις πορείες την 17η Νοεμβρίου

Επιπροσθέτως, σε ότι αφορά σε προγραμματισμένες –πανελλαδικά- εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, συμπεριλαμβανομένων του Δήμου Πατρέων, Εργατικού Κέντρου και φοιτητικών παρατάξεων του Πανεπιστημίου Πατρών (με μέτρα προστασίας όπως αναφέρεται στις ανακοινώσεις-καλέσματα) ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε: «Είναι μία σπουδαία επέτειος για τη χώρα και τη δημοκρατία. Θα πρέπει να κατανοήσουν όμως πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς πως φέτος βιώνουμε μια διαφορετική πραγματικότητα. Ως ένδειξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης να μην υπάρξει καμία απολύτως πορεία. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα υπάρξει τέτοιου τύπου ανευθυνότητα για πορείες συγχρωτισμού και ότι θα σταλεί τέτοιο μήνυμα στην κοινωνία, την ώρα που ζητάμε περιορισμό ελευθεριών, στην ουσία.

Πηγή: patrastimes.gr