Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, αναφέρθηκε στην υπόθεση Novartis κατηγορώντας τη ΝΔ ότι έκανε τα πάντα για να μην λάμψει η αλήθεια.

Με το θέμα της αποπομπής Παππά από το ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε η συζήτηση στο πάνελ  της εκπομπής «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ  με την Όλγα Γεροβασίλη να ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα: «Για να το κλείσουμε αυτό. Έχει ήδη δώσει επαρκείς εξηγήσεις. Επιπροσθέτως άκουσα πολύ προσεκτικά τον διάλογο. Και νομίζω ότι όποιος το έχει κάνει διαπιστώνει ότι τα όσα του καταλογίζονται ότι είπε, στη δημόσια συζήτηση, δεν τα έχει πει».

Στη συνέχεια τόνισε: «Αφήνοντας στην άκρη τη συζήτηση περί μαγαζιών θέλω να ξεκινήσω από τα λεγόμενα της συνομιλήτριάς μου, ότι δηλαδή επί των ημερών μας δεν έγινε τίποτα για τη Novartis, δεν διεκδικήθηκαν χρήματα. Ξέρει καλά η κ. Ράπτη, διότι είναι και έμπειρη και γνώστρια, ότι είναι μια υπόθεση που διερευνάται ακόμα από τη δικαιοσύνη, άρα δεν θα είχε τύχη οποιαδήποτε προσφυγή εκ μέρους μας τη στιγμή που είναι υπό διερεύνηση το σκάνδαλο στην Ελλάδα.

Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί και για το ποιους μάρτυρες εξέτασε και αν συμπεριλαμβάνονταν γιατροί. Γνωρίζουμε βεβαίως για τον σύζυγο της κ. Ράικου. Το πόρισμα που διαβάσαμε, ο συμβιβασμός μεταξύ του αμερικανικού δημοσίου και της Novartis λέει επακριβώς τα εξής: ότι έδρασε η εταιρεία με παράνομο τρόπο σε ξένες χώρες και στην Ελλάδα στην προσπάθειά της να επηρεάσει αξιωματούχους Έλληνες, οι οποίοι στη συνέχεια θα επηρέαζαν τις αποφάσεις της κυβερνήσεως.

Οι κυβερνήσεις δεν είναι ούτε οι γιατροί ούτε ο θυρωρός του υπουργείου και σίγουρα δεν είναι αξιωματούχοι οι οποίοι μάλιστα μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της κυβέρνησης, με την έννοια ότι η τιμολόγηση, η πολιτική φαρμάκου υπογράφεται από υπουργούς. Δεν υπογράφεται ούτε από γιατρούς, ούτε από τον κλητήρα του υπουργείου. Για τούτο καταδίκασε τη Novartis για αθέμιτες πρακτικές το αμερικανικό δημόσιο, το οποίο βεβαίως, δεν έχει καμία εξουσία να δικάσει το ποιοι Έλληνες συμμετείχαν σε αυτό. Αυτό είναι δουλειά της ελληνικής δικαιοσύνης»

«Το αμερικανικό κράτος προστατεύει τους προστατευόμενους μάρτυρες»

Η κ. Γεροβασίλης τόνισε στη συνέχεια: «Η ΝΔ, λοιπόν, η οποία υποκριτικά στέκεται σήμερα και που έκανε τα πάντα για να καθυστερήσει αυτή την έρευνα, με μηνύσεις σε εισαγγελείς, με κωλυσιεργίες. Σας θυμίζω την ιστορία με τους προστατευόμενους μάρτυρες, στους οποίους -ντροπή για τη χώρα μας σήμερα- αλλά προτίθεται να τους προστατέψει το αμερικανικό κράτος. Ντροπή. Αυτό λέει μέσα το κείμενο, αν το διαβάσατε, διότι στην Ελλάδα απειλούνται και κινδυνεύουν».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Αυτά τα έκανε όλα η ΝΔ για να μη λάμψει η αλήθεια, σε ό,τι πάει να βγει. Δηλαδή οι δύο αξιόπιστοι μάρτυρες που υποτίθεται ήταν η κ. Ράικου και εν προκειμένω ο κ. Μιωνή που ξαφνικά έγινε αξιόπιστος, ενώ όταν ο ίδιος κατήγγειλε ότι ο κ. Βορίδης είναι αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης δεν ήταν! Είναι τελικά αξιόπιστος ο κ. Μιωνή όταν μιλά σήμερα, και αναξιόπιστος όταν μιλούσε τότε; Σημειωτέον δε ότι τότε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υιοθέτησε την άποψη που εξέφραζε για τον κ. Βορίδη».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για συνομιλίες με Μιωνή η Όλγα Γεροβασίλη υπενθύμισε ότι όλοι γνωρίζουν και το γιατί έγινε η συνομιλία και το ότι προέκυψε με παρότρυνση του ισραηλινού κράτους.

«Όπως ξέρουμε ότι με τον ίδιο τρόπο έγιναν οι συνομιλίες με τον κ. Σαμαρά»,  συμπλήρωσε και αναρωτήθηκε: «Πώς γίνεται αξιόπιστος λοιπόν για τον κ. Παππά και όχι για τον κ. Σαμαρά;»

«Δια του Μεγάλου Περιπάτου έκλεισε το κέντρο»

Η Όλγα Γεροβασίλη μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Μεγάλο Περίπατο και στις διαδηλώσεις: «Υπάρχει ήδη το νομικό πλαίσιο που εφαρμόζεται στις διαδηλώσεις. Η αναγγελία στην αστυνομία, η επιτήρηση κ.λπ. Το Σ/Ν που προτείνεται είναι ύποπτα περιττό και κυρίως προσχηματικό για την μετακίνηση των πολιτών και την κυκλοφορία. Την κυκλοφορία την φρόντισε ήδη ο Μεγάλος Περίπατος.

Ο νόμος είναι οριζόντιος και δεν αναφέρεται σε μεγέθη πορείας.  Και έρχεται σήμερα από τον φόβο της ΝΔ μπροστά στην έκρηξη του φθινοπώρου ενόψει του κραχ του οποίου αναμένεται. Αυτό, η οικονομία δηλαδή βασανίζει τους πολίτες όχι οι διαμαρτυρίες των συμπολιτών τους, κατέληξε η Όλγα Γεροβασίλη».

Πηγή: patrastimes.gr