Αποφασισμένοι για δυναμικές κινητοποιήσεις που θα έχουν συγκεκριμένο νόημα και σκοπό, περνώντας το κατάλληλο μήνυμα, εμφανίζονται οι έμποροι της Πάτρας και οι ιδιοκτήτες μικρών καταστημάτων που βλέπουν ότι δεν αντέχουν άλλο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο εμπορικός κόσμος θα περιμένει τις νέες αποφάσεις που θα ανακοινωθούν για τα επιπλέον μέτρα που είναι να επιβληθούν σε κάθε περιοχή και αν αυτά περιλαμβάνουν ταυτόχρονα κάποια γενναία οικονομική στήριξη.

Διαφορετικά είναι αποφασισμένος αυτή τη φορά να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις που θα έχουν έναν πανελλήνιο χαρακτήρα, έστω και αν υπάρχουν αυτές οι δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, με την απαγόρευση συγκεντρώσεων για λόγους συνωστισμού.

Η κατάσταση για τον μεσαίο έμπορο και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι τέτοια που όλες αυτές οι απαγορεύσεις για λόγους δημόσιας υγείας του ακούγονται σαν είδος πολυτελείας, την ώρα που αυτός δεν ξέρει πώς να επιβιώσει.

Οπότε κινητοποιήσεις θα γίνουν, ανεξάρτητα των συνθηκών και την υγειονομική πορεία. Άλλωστε, έχουν και ένα επιχείρημα οι έμποροι για το οποίο δεν τους έχει δοθεί μέχρι ώρας κάποια απάντηση από τους κυβερνώντες.

Πηγή: patrastimes.gr