Εφτασε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο αεροδόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, ο καταδικασμένος για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και εκλεγμένος Ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, σε εκτέλεση του αιτήματος έκδοσής του από τις ελληνικές δικαστικές αρχές. Οπως μετέδωσε το OPEN TV, η άφιξη Λαγού έγινε κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Η πτήση από τις Βρυξέλλες προσγειώθηκε γύρω στις 15:20 και από το αεροπλάνο ο Χρυσαυγίτης Ευρωβουλευτής μπήκε απευθείας στο βανάκι της ΕΛ.ΑΣ.
Ο Γιάννης Λαγός έχει καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών και οκτώ μηνών φυλάκιση για τη δράση του με την Χρυσή Αυγή. Ο Λαγός αναμένεται να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Εφετών για την εκτέλεση του εντάλματος, ενώ την Κυριακή θα μεταφερθεί σε κατάστημα κράτησης.

Λίγη ώρα μετά την προσγείωση του αεροπλάνου, ο καταδικασμενος Γιάννης Λαγός μετήχθη στην εισαγγελία Εφετών. Παρών θα είναι και ο αρμόδιος για τις εκδόσεις εισαγγελικός λειτουργός προκειμένου να πιστοποιήσει ότι έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την έκδοση του. Ο ίδιος πάντως έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να κρατηθεί στις φυλακές Δομοκού, όπου κρατούνται τα υπόλοιπα μέλη της Χρυσής Αυγής αλλά στον Κορυδαλλό, για να μπορεί να ασκεί τα καθήκοντά του Ευρωβουλευτή με μεγαλύτερη ευχέρεια. Βγαίνοντας από την αστυνομική κλούβα ο Λαγός είπε: «Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία».
Γιάννης Λαγός

Ζήτησε να κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού

Αίτημα να κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού κατέθεσε στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινων ο καταδικασμενος ευρωβουλευτης, Γιάννης Λαγός, που οδηγηθηκε στο Εφετειο στις 4 το απόγευμα. Το στέλεχος της Χρυσης Αυγής συνοδεία αστυνομικής δύναμης μεταφέρθηκε απευθείας από το αεροδρόμιο στο Εφετειο όπου τον ανεμεναν οι συνήγοροι του Κώστας Πλευρης και Γιάννης Ζωγράφος.

Σύμφωνα με τους δύο δικηγόρους, ο εντολέας τους έχει ήδη υποβάλλει αίτημα στην Γραμματέα Αντεγκληματικης Πολιτικής προκειμένου να κρατηθεί στον Κορυδαλλό για να διευκολυνεται να ασκεί τα καθήκοντα του στην Ευρωβουλη. Το ίδιο αίτημα, όπως είπαν, θα θεσουν και στον Εισαγγελέα ώστε να διατάξει εκείνος την κράτηση του στο συγκεκριμένο σοφρωνιστικο κατάστημα.

Πελώνη για Λαγό: Το Κράτος Δικαίου στάθηκε απέναντι στη Χρυσή Αυγή
Σε δήλωσή της, αμέσως μετά την άφιξη του καταδικασθέντα Χρυσαυγίτη Ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού στην Ελλάδα, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη σημείωσε πως «η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε ρωμαλέο απέναντι στους εγκληματίες. Και η Δικαιοσύνη έδωσε την απάντησή της με τις αποφάσεις της».
Εν συνεχεία η κυρία Πελώνη υπογράμμισε πως «δεν επιτρέπεται, όμως, κανένας εφησυχασμός. Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και συντονισμένα τόσο για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όσο και για την παράδοση του Γιάννη Λαγού προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Χρειάζεται, όμως, διαρκής αγώνας ώστε η ελληνική Δημοκρατία να μην βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα».

Πηγή: patrastimes.gr