«Μίνι» lockdown έχει επιβληθεί στο Ρέθυμνο από τις 18 Αυγούστου εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων στην περιοχή.
Τα περιοριστικά μέτρα ήρθα στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, προκαλώντας έντονη ανησυχία σε όσους δραστηριοποιούνται στον τουρισμό.

«Δυστυχώς δεν προσέξαμε όσο έπρεπε, δεν κρατήθηκαν οι αποστάσεις, δεν τηρήθηκαν τα μέτρα, ο κόσμος δεν είναι εμβολιασμένος κατά το μέγιστο ποσοστό και αναγκαστικά μπήκαμε στην περιοριστική κατάσταση που ευχόμαστε να τελειώσει γρήγορα» δήλωσε στην «Κοινωνία Ώρα MEGΑ» ο πρόεδρος του συλλόγου Ξενοδόχων στο Ρέθυμνο, Μανώλης Τσακαλάκης.

Εντούτοις, συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι πλέον υπάρχουν απτά δείγματα τήρησης των μέτρων. «Οι άνθρωποι συμμορφώνονται και τα επιδημιολογικά δεδομένα παίρνουν φθίνουσα πορεία».

Σύμφωνα με τον κ. Τσακαλάκη, η έξαρση των κρουσμάτων δεν οφείλεται στον τουρισμό και δη στους τουρίστες εκτός Ελλάδας. «Αυτοί πειθαρχούν. Οφείλεται στους ντόπιους και στους Έλληνες που έρχονται από την υπόλοιπη χώρα για διακοπές».

Υπενθυμίζεται ότι στο Ρέθυμνο μετά την επιβολή των περιοριστικών μέτρων από τη 01:00 έως τις 06:00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

Πηγή: patrastimes.gr