Υπεραμύνθηκε του «λεφτά υπάρχουν» από το βήμα της Βουλής ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.
«Το 2008-9, όταν μιλούσα για την ανάγκη μετάβασης στην πράσινη ανάπτυξη και εξηγούσα ότι, τα λεφτά της προσαρμογής θα βρεθούν από εκεί που σπαταλούνται, στις πελατειακές διαδρομές, χτυπώντας την αδιαφάνεια, έτσι ώστε να μην πληρώσουν το τίμημα οι αδύνατοι και η μεσαία τάξη, εσείς, και εσείς, μιλούσατε για πράσινα άλογα», είπε χαρακτηριστικά ενώ εξαπέλυσε τα πυρά του προς την κυβέρνησης με αφορμή το εργασιακό νομοσχέδιο.
Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου η χώρα μας, 200 χρόνια τώρα, πληρώνει ακριβά το κόστος της απρονοησίας. Και αυτό δεν οφείλεται στην έλλειψη έξυπνων ανθρώπων στην πολιτική «Οφείλεται στην έλλειψη βούλησης να συγκρουστούμε με τα κακώς κείμενα, να πούμε αλήθειες για τη χώρα μας, να μη μένουμε στη νομή της εξουσίας και τη διαχείριση της μιζέριας ενός πελατειακού συστήματος», είπε.

«Η Ελλάδα στην τελευταία θέση της Ευρώπης στην ποιότητα εργασίας»

«Αναρωτιέμαι κ.Υπουργέ, αν αυτό το νομοσχέδιο τιμά ή υποτιμά το ανθρώπινο δυναμικό», υπογράμμισε και εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θεωρεί ότι τους υποτιμά. «Σύμφωνα με στοιχεία της EUROSTAT και έρευνα του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ είμαστε στην τελευταία θέση στην Ευρώπη στην ποιότητα εργασίας. Σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό για την ποιότητα των προϊόντων μας και την ανταγωνιστικότητα, την οποία πάντα επικαλείστε. Σκεφτείτε για τους νέους μας, που έφυγαν στο εξωτερικό. Δε θα γυρίσουν ποτέ -παρά μόνο για διακοπές – αλλά θα φύγουν και άλλοι», υπογράμμισε με νόημα.

Κλείνοντας ο Γιώργος Παπανδρέου εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που χρειάζεται η χώρα, που χρειάζονται οι εργαζόμενοι, οι πολίτες. «Για αυτό, αποτελεί συνταγή αποτυχίας. Και μαζί, «μοχλό» κοινωνικών αναταράξεων. Δίνει το τελειωτικό χτύπημα σε μια ήδη απορρυθμισμένη αγορά εργασίας, με μέτρα που συμβάλλουν σε περαιτέρω αποδιάρθρωσή της».

Πηγή: patrastimes.gr