Ανήσυχη όσον αφορά την επιδημία στη χώρα μας εμφανίστηκε μιλώντας στον “ΘΕΜΑ 104,6” η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διευθυντρια 7ης Πνευμονολογικής κλινικής Νοσοκομείο Σωτηρία και Πνευμονολόγος Μίνα Γκάγκα. Όπως είπε, «μας αποκαρδιώνει ότι για 3η εβδομάδα είναι αυξημένα τα κρούσματα, έμοιαζαν σταθεροποιημένα την προηγούμενη εβδομάδα, όμως τελικά ανεβαίνουν όπως και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία που είναι συνεχείς».

Εξήγησε, ότι στο νοσοκομείο παρατηρείται ότι πολλοί άνθρωποι βαραίνουν και βαραίνουν απότομα. Ενώ, είναι χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες λοιμώξεις εντοπίζονται στον εργασιακό χώρο αλλά και ενδοοικιακά. Απέδωσε στην κόπωση την αύξηση των κρουσμάτων, υπογραμμίζοντας πάντως ότι πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να φοράμε μάσκες ακόμα και με όσους εμπιστευόμαστε γιατί ενδέχεται τελικά να είναι θετικοποιημένοι στον ιό.

Μιλώντας για τα εμβόλια, η κ. Γκάγκα, εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι θα εξελιχθεί καλά ο ρυθμός, σε αυτή τη φάση είναι καλός. Σημείωσε ότι δεν είναι δύσκολο να επιτύχουμε επαρκή ανοσία ακόμη και το καλοκαίρι, αρκεί να υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες δόσεις. Επιπλέον, όπως είπε, υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται καθημερινοί εμβολιασμοί καθώς υπάρχουν εμβολιαστικά κέντρα και προσωπικό αρκετό για να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Πηγή: patrastimes.gr