Πρώτη παρτίδα 500.000 δόσεων του εμβολίου για τον νέο κορονοϊό που ανέπτυξε η κινεζική εταιρεία Sinopharm παρέλαβε η Βολιβία, καθώς η κυβέρνηση του προέδρου Λουίς Άρσε επιδιώκει να επιταχυνθεί «η μεγαλύτερη εκστρατεία ανοσοποίησης» στην ιστορία της χώρας των Άνδεων.

«Η Βολιβία έχει πλέον εμβόλια. Έχουμε τη λύση. Θα εμβολιάσουμε όλους τους πολίτες», τόνισε ο αρχηγός του κράτους στο διεθνές αεροδρόμιο Βίρου Βίρου, όπου έφτασε αεροσκάφος από το Πεκίνο με την πρώτη παρτίδα εμβολίων.

Ο Λουίς Άρσε διευκρίνισε ότι η εκστρατεία μαζικής ανοσοποίησης θα αρχίσει σήμερα, τονίζοντας πως η προτεραιότητα θα δοθεί στους ηλικιωμένους και σε ανθρώπους με υποκείμενα νοσήματα, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο πρεσβευτής της Κίνας στη Βολιβία Χουάνγκ Γιατζόνγκ τόνισε από την πλευρά του ότι «εργαστήκαμε πολύ σκληρά, μέρα-νύχτα, για να φτάσει αυτή η ποσότητα εδώ. Ξεπεράσαμε πολλές δυσκολίες».

Η εκστρατεία ανοσοποίησης στη χώρα των Άνδεων άρχισε στα τέλη του περασμένου μήνα. Εκτός του προϊόντος της Sinopharm, η Λα Πας έχει παραγγείλει επίσης 5,2 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου για τον νέο κορονοϊό, του Sputnik V. Παρέλαβε μια πρώτη παρτίδα 20.000 δόσεων του ρωσικού εμβολίου μέσω Αργεντινής την 28η Ιανουαρίου.

Η χώρα των 11,5 εκατ. κατοίκων έχει καταγράψει μέχρι στιγμής πάνω από 11.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 244.380 μολύνσεων από τον SARS-CoV-2, κατά τα δεδομένα που συγκεντρώνει το αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Πηγή: patrastimes.gr