Στην επιμέλεια της μικρής Λυδίας επικεντρώνεται το νομικό ενδιαφέρον της υπόθεσης των Γλυκών Νερών και στην απόφαση της Εισαγγελίας Ανηλίκων, η οποία αναμένεται σήμερα Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της μητέρας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, η οικογένεια του θύματος επιθυμεί η επιμέλεια του μωρού να δοθεί αποκλειστικά σε αυτήν και κατέθεσε σχετικό αίτημα στην Εισαγγελία.

Η πλευρά των γονιών του γυναικοκτόνου, έχει προτείνει εκ περιτροπής επιμέλεια του παιδιού, με διαμονή του 6 μήνες στην Αλόννησο με τους γονείς της Καρολάιν, Απρίλιο με Οκτώβριο, ενώ τους υπόλοιπους μήνες να διαμένει στην Αθήνα.

«Θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε αυτό το παιδί να μη γίνει το τρίτο θύμα αυτής της ιστορίας. Η εισαγγελέας ολοκλήρωσε σε χρόνο ρεκόρ τις κοινωνικές έρευνες και όπως πιθανολογείται τη Δευτέρα το πρωί θα έχουμε τη διάταξη με την οποία θα καθορίζεται προσωρινά η επιμέλεια της μικρής Λυδίας» είπε στο «Mega» ο συνήγορος της οικογένειας της Καρολάϊν, Θανάσης Χαρμάνης.

Όπως εξήγησε, θα πρέπει στη συνέχεια να υποβληθεί και αίτηση στο Μονομελές Πρωτοδικείο, που υπολογίζεται να εκδικαστεί τον Σεπτέμβριο, με την οποία το δικαστήριο θα αποφασίσει για την οριστική επιμέλεια της μικρής.

«Το θέμα μας είναι το συμφέρον του παιδιού. Η Αλόννησος είναι ένα πανέμορφο νησί και είναι ένα περιβάλλον που θα αγκαλιάσει το παιδί. Τόσο τη μητέρα της Καρολάιν, όσο και την ίδια την 20χρονη, το νησί τη λάτρευε» ανέφερε ο ίδιος.

«Έχω πληροφορηθεί ότι είναι εξαιρετικοί άνθρωποι οι γονείς του συζυγοκτόνου. Αλλά μοναδικός γνώμονας είναι το συμφέρον του παιδιού. Στην Αθήνα αυτό το παιδί θα είναι το παιδί του φονιά στο σχολείο. Στην Αλόννησο θα είναι η κορούλα της Καρολάιν. Έχει μεγάλη διαφορά αυτό» τόνισε ο κ. Χαρμάνης.

«Προβλέψεις για δικαστικές αποφάσεις δεν κάνω» απάντησε, όταν του ζητήθηκε να κάνει μια εκτίμηση για την ποινή που αναμένεται να λάβει ο γυναικοκτόνος.

Πηγή: patrastimes.gr