Με ψήφους 3-2 η αρμόδια ειδική επιτροπή απέρριψε τελικά το αίτημα ιδιώτη για επαναχάραξη της γραμμής του αιγιαλού στην Καλόγρια. Η απόφαση αφορά  σε απαιτήσεις ιδιώτη για υποχώρηση της γραμμής αιγιαλού στην Καλόγρια στα 5 μέτρα από τη θάλασσα. Η Επιτροπή συγκροτείται από  υπηρεσιακούς  παράγοντες της Κτηματικής Υπηρεσίας, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Πολεοδομίας Δυτικής Αχαΐας και του Κ. Λιμεναρχείου.

Η απόφαση της Επιτροπής αποτρέπει για μια ακόμη φορά τις επιδιώξεις ιδιωτών για συρρίκνωση του αιγιαλού στην Καλόγρια, ορίζοντας ότι «υπάρχει παλαιός αιγιαλός όπως ορθά έχει καθοριστεί και ισχύει σήμερα και ως εκ τούτου δεν χρήζει επανακαθορισμού η οριογραμμή του παλαιού αιγιαλού».

Σε ανακοίνωσή της η ΟΙΚΙΠΑ ωστόσο αναφέρει ότι:

«Καταγράφουμε όμως την έκπληξή μας για το γεγονός ότι η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία 3 έναντι 2 μελών σε αντίθεση με τις κατά κανόνα ομόφωνες αποφάσεις της Επιτροπής στο παρελθόν.

Υπογραμμίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η Οικολογική Κίνηση Πάτρας, όπως επανειλημμένα έχει πράξει επί δεκαετίες, θα συνεχίσει να επαγρυπνεί προκειμένου να αποτρέψει κάθε νέα κίνηση οποιουδήποτε για επέκταση ιδιωτικών συμφερόντων εις βάρος της δημόσιας κτήσης και του περιβάλλοντος στο Εθνικό Πάρκο Κοτυχίου, Στροφυλιάς, Κυπαρισσιακού.

Αναμένουμε από κάθε αρμόδιο λειτουργό του Δημοσίου να κινείται απαρέγκλιτα στην ίδια κατεύθυνση».

Πηγή: patrastimes.gr