Για το άνοιγμα του τουρισμού, τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού, τον αριθμό που θα χτυπήσει «καμπανάκι» και το δεύτερο κύμα, που δεν θα είναι σαν το πρώτο μίλησε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος σε τηλεοπτική του συνέντευξη το πρωί της Πέμπτης (2/7).

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 εκτίμησε πως το 2ο κύμα κορονοϊού αναμένεται να έρθει προς τα τέλη Οκτωβρίου αναφέροντας πως θα είμαστε πιο έτοιμοι ενώ κλείνοντας δήλωσε πως οι τουρίστες που θα μπουν σε 24η καραντίνα θα πρέπει να αυτοπεριοριστούν.

Αναφερόμενοςστα τεστ που έφτασαν τα 4.000 και πραγματοποιήθηκαν στους «κόκκινους» τουρίστες που έφτασαν στη χώρα μας σημείωσε πως υπάρχει αγωνία για τα αποτελέσματά τους.

Επίσης ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών τόνισε πως όσοι εξετάζονται θα πρέπει να τηρούν τα μέτρα που τους έχουν επιβληθεί μέχρι το τεστ τους να βγει αρνητικό.

Όπως τόνισε το να είναι διψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων ήταν αναμενόμενο και τόνισε πως όταν τα κρούσματα βρίσκονται σε μία συγκεκριμένη η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Ο καθηγητής εξέφρασε τους φόβους για διασπορά του ιού στην κοινότητα επισημαίνοντας πως αυτό θα είναι πρόβλημα.

Μίλησε επίσης για το εμβόλιο πως υπάρχει η τεχνογνωσία επισημαίνοντας παράλληλα πως οι κλινικές μελέτες ξεκινούν άμεσα και στις αρχές του 2021 μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα.

Πηγή: patrastimes.gr