«Τα επιδημιολογικά δεδομένα όσον αφορά στα κρούσματα είναι καλύτερα, αλλά χρειαζόμαστε το τείχος ανοσίας για να αποφύγουμε το τέταρτο κύμα του φθινοπώρου». Αυτό επεσήμανε το πρωί της Τετάρτης στον “ΣΚΑΪ” ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Χαράλαμπος Γώγος.

Για το ωράριο λειτουργίας και την πλήρη απελευθέρωσή του αποσαφήνισε ότι όλα είναι πιθανά γιατί τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα, προσθέτοντας ωστόσο ότι «πάμε βήμα – βήμα και κρίνουμε βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων. Είναι σαφές ότι πάμε καλύτερα και αυτό δείχνει την ισχύ της εμβολιαστικής κάλυψης» σημείωσε. «Φοβόμαστε και απευχόμαστε το τέταρτο κύμα το φθινόπωρο. Θέλουμε μέχρι το Σεπτέμβριο – Οκτώβριο να έχουμε φτιάξει ένα καλό τείχος ανοσίας που να αποτρέπει τη διασπορά» εξήγησε.

Ο κ. Γώγος εμφανίστηκε σύμφωνος στη μουσική σε οργανωμένα μέρη, αλλά όχι στη μουσική στα κορονοπάρτι. «Ο καιρός είναι θετικός, υπάρχει μικρότερη μετάδοση στους ανοιχτούς χώρους σε συνδυασμό με τους εμβολιασμούς είναι ευτύχημα για τη χώρα που έχουμε τρεις μήνες καλοκαίρι» σημείωσε για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας.

«Η αναγκαιότητα του εμβολιασμού είναι πλέον προφανής και φέρνει στο τραπέζι διάφορα» σχολίασε εξάλλου, ερωτηθείς για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών, σημειώνοντας ότι το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 65% στους μεγάλους είναι λίγο πίσω, καταλήγοντας ότι μόλις ανοίξουν οι εμβολιασμοί για όλους μπορούμε να συζητήσουμε το θέμα της αναγκαιότητας εμβολιασμένων για συγκεκριμένες ευαίσθητες ομάδες κατ’ εξοχήν τους υγειονομικούς, αλλά και όσους εργάζονται σε κλειστούς χώρους.

Πηγή: patrastimes.gr