«Βρισκόμαστε σε σαφή έξαρση ενός φαινομένου που είχε μπει σε ύφεση» δήλωσε το πρωί της Τρίτης στον ΘΕΜΑ 104,6 ο λοιμωξιολόγος Χαραλάμπτος Γώγος με αφορμή τα στοιχεία που καταγράφονται τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο αυτό «δεν ήταν απρόσμενο με τα δεδομένα της χαλάρωσης και της εισόδου των τουριστών. Το θέμα είναι να μην συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς και να διακοπεί εγκαίρως η διασπορά».

Με αφορμή την απόφαση για τα πανηγύρια εξήγησε ότι «προσπαθούμε να την κόψουμε όχι με τα μέτρα της πρώτης φάσης αλλά με χαμηλότερου επιπέδου. Χρειάζεται μεγάλη εγρήγορση και μεγάλη προσπάθεια να σταματήσει».

Ο κ. Γώγος χαρακτήρισε «απαράδεκτες τις εικόνες στα πανηγύρια » σημειώνοντας ότι «παρόμοιες εικόνες υπάρχουν σε μπιτς μπαρ, σε παραλίες, σε συγκεντρώσεις».

Όπως εξήγησε «όταν ξεκινήσαμε τη συζήτηση για τα πανηγύρια το κάναμε για να αλλάξουν μορφή και να γίνεται όπως στα εστιατόρια. Προφανώς ο κόσμος δεν μπορεί να μπει σε αυτή τη νοοτροπία αλλά αν δεν μπορεί δεν μπορεί και να συνεχιστούν τα πανηγύρια».

«Δεν υπάρχουν ενδιάμεσες λύσεις» εξήγησε το μέλος της επιτροπής ειδικών διευκρινίζοντας πως ό,τι δεν συμμορφώνεται με τις οδηγίες «πρέπει να σταματά»

Μιλώντας για τα εισαγόμενα κρούσματα είπε ότι «το προβλημα με τα εισαγόμενα είναι το απρόβλεπτο» δίνοντας το παράδειγμα του Ισραήλ με το οποίο «ετοιμαζόμασταν να κάνουμε διακρατική συμφωνία και τώρα γίνεται χαμός. Αυτά αυτά συμβαίνουν με τον ιό, είναι μια δυναμική κατάσταση και απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση για να κόβουμε όποια περιοχή έχει έξαρση».

Πηγή: patrastimes.gr