Η εισήγηση του επικεφαλής της παράταξης «Πρωτεύουσα ξανά!» Γρηγόρη Αλεξόπουλου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Πάτρας για το Φυσικό Αέριο.

«Η Πάτρα είναι στον ενεργειακό χάρτη από τις τελευταίες πόλεις στην Ελλάδα που δεν τροφοδοτεί τους πολίτες της με φυσικό αέριο, δηλαδή με φθηνή ενέργεια.
Δικαιούμαστε και απαιτούμε ως τρίτη πόλη της χώρας την έλευση του φυσικού αερίου άμεσα με αγωγό από την Κόρινθο.
Ο πολίτης της Πάτρας, οι βιοτέχνες μας, οι έμποροι και η ΒΙΠΕ στην οποία απασχολούνται χιλιάδες συμπολίτες μας δικαιούνται φθηνή ενέργεια φιλική στο περιβάλλον, όπως η υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα, ώστε η διαβίωσή τους να είναι ανθρώπινη και έτσι ώστε να ενισχυθούν η ανταγωνιστικότητα και οι θέσεις εργασίας.
Είμαστε υπέρ της κατασκευής του εσωτερικού δικτύου διανομής για την Πάτρα άμεσα, ζητάμε ενιαίο μέτωπο διεκδίκησης για τον αγωγό μεταφοράς από την Κόρινθο και η όποια τροφοδοσία επιλεγεί να γίνει στο μεσοδιάστημα να τηρεί τους αυστηρότερους όρους ασφάλειας για τον πολίτη.
Εννοείται ότι οι προτάσεις αυτές θα έρθουν για επικύρωση στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.
Ο Δήμος της Πάτρας οφείλει να συμμετέχει στις συζητήσεις και στο τραπέζι λήψης αποφάσεων ώστε να διασφαλίσει τα παραπάνω.
Θέλουμε το φυσικό αέριο, ένα καύσιμο φιλικό στο περιβάλλον, φθηνό, που θα συμβάλλει στην ανάκαμψη της χειμαζόμενης οικονομίας της πόλης μας, με τους όρους όμως που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια και την ποιότητα της ζωής μας».

Πηγή: patrastimes.gr