Για άλλη μια χρονιά οι μαθητές της Πάτρας προσέρχονται στα σχολεία τους με επιφυλακτικότητα καθώς βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι με τον κίνδυνο του κορωνοϊού, ενώ εκπαιδευτικοί και γονείς εκφράζουν εύλογη ανησυχία για την εξέλιξη της σχολικής περιόδου καθώς αυτή θα εξαρτηθεί και από τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και από τον τρόπο με τον οποίο θα «συμπεριφερθεί» ο ιός στην σχολική κοινότητα.
Όλοι μας παραμένουμε αισιόδοξοι, ευχόμαστε και ελπίζουμε η σχολική χρονιά που μόλις ξεκινάει να εξελιχθεί απρόσκοπτα χωρίς περιπέτειες για μαθητές, δασκάλους, καθηγητές και να φέρει μήνυμα ελπίδας με νέους στόχους και νέες προσδοκίες.
Σημαντικό ρόλο σε αυτό θα πρέπει να διαδραματίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε συνεργασία μεταξύ τους, με πιστή τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων και βεβαίως το Υπουργείο Παιδείας το οποίο οφείλει να προσαρμόσει τα μέτρα για τον κορωνοϊό στα πραγματικά μεγέθη της σχολικής ζωής έτσι όπως αυτή θα εξελίσσεται τους επόμενους μήνες.
Ο Δήμος και οι Σχολικές Επιτροπές θα πρέπει να βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας για όποια ανάγκη προκύπτει.
Προτεραιότητα όλων μας είναι να αισθάνονται και να είναι οι μαθητές ασφαλείς σε ένα φιλόξενο σχολείο. Εύχομαι σε όλους μια καλή σχολική χρονιά με μόνο ευχάριστες εκπλήξεις, γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα στο δύσκολο αλλά συναρπαστικό δρόμο για την κατάκτηση της γνώσης.
Το σχολείο μπορεί και πρέπει να είναι χώρος προόδου, δημιουργίας και ελπίδας, υπό οποιανδήποτε συνθήκη.

Πηγή: patrastimes.gr