Στις επιθέσεις που δέχεται μέσω των social media από αντιεμβολιαστές εστίασε ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης. Ιδιαίτερα μεταδοτική η μετάλλαξη Δέλτα.

Παράλληλα μίλησε για την πορεία του κορονοϊού αλλά και για τη μετάλλαξη Delta για την οποία δήλωσε πως 10 δευτερόλεπτα αρκούν για να την κολλήσεις.

«Ο επιθέσεις δεν μας πτοούν. Είμαστε υποχρεωμένοι από τον όρκο μας να βοηθάμε τους συμπολίτες μας» επεσήμανε ο Αχιλλέας Γραβάνης στον “ΑΝΤ1” δηλώνοντας ότι δέχεται απειλές από ανθρώπους που είναι κατά των εμβολίων, ενώ δήλωσε ότι πλέον «τα μηνύματά τους θα προωθούνται στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος», Γραβάνης:

Τα εμβόλια δεν είναι το μοναδικό όπλο αλλά το κύριο
Εστιάζοντας στα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κατά της πανδημίας με στόχο την αποφυγή εξάπλωσής της ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή πανεπιστημίου Κρήτης.

«Τα εμβόλια δεν είναι το μοναδικό όπλο αλλά είναι το κύριο.Πρέπει επίσης να τηρούμε τα μέτρα προστασίας» είπε.

«Στους 100 πλήρως εμβολιασμένους οι 5 δεν αναπτύσσουν καλή ανοσία και μπορούν να κολλήσουν» δήλωσε.

«Η ιατρική έχει κανόνες και τα φάρμακα αδειοποιούνται από συγκεκριμένους οργανισμούς. Όταν εκφράζω την άποψη μου είναι επιστημονικά τεκμηριωμένη δεν κάνω του κεφαλιού μου» υπογράμμισε.

Τέλος αναφερόμενος στα εμβόλια για τα παιδιά είπε πως έχουν πάρει το «πράσινο φως» και είναι τεκμηριωμένα ασφαλή, υπογραμμίζοντας πως ήδη ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 12-17 ετών γίνεται σε 53 χώρες.

«Αρκούν 10 δευτερόλεπτα για να κολλήσεις την μετάλλαξη Δέλτα», υπογράμμισε ο κ. Γραβάνης.

Πηγή: patrastimes.gr