Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης.

Ο καθηγητής εκφράζει τον φόβο ότι οι μέρες ανεμελιάς που θα φέρουν οι γιορτές θα μας στοιχίσουν πολύ, κάνοντας την τρομακτική εκτίμηση ότι θα έρθει τρίτο κύμα της πανδημίας με 5.000 κρούσματα τη μέρα και τους νεκρούς να φτάνουν τις 10.000-15.000.

«Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε πολίτες, πολιτεία και εκκλησία την ευθύνη μας τόσο μικρότερες θα είναι οι απώλειες μας» γράφει στο Facebook.

Ολόκληρη η ανάρτησή του:

«ALERT 9
Τον Αύγουστο που είμασταν σε πλατείες, στα πάρκα, στα μπιτσομπαρα όρθιοι, με 100 κρούσματα ημερησίως προβλέπαμε ότι Οκτώβριο θα έχουμε ξεπεράσει τα 1000 κρούσματα και Νοέμβριο τα 2000. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Τις μέρες ανεμελιάς τις πληρώσαμε με 3.500 νεκρούς! Τον Δεκέμβριο μπαίνουμε στην ανεμελιά των ρεβεγιόν των Χριστουγέννων με 1000-1300 κρούσματα την ημέρα, τα οποία δεν ελαττώνονται εύκολα. Πολύ φοβάμαι ότι ο νέος χρόνος θα φέρει το 3ο κύμα με 5000 κρούσματα την ημέρα και τους νεκρούς στις 10.000-15.000. Και αυτό όταν θα έχουμε τα εμβόλια, τα οποία όμως χρειάζονται 35-40 μέρες για την ανάπτυξη αποτελεσματικής ανοσίας, δηλαδή καλόν Μαρτη το νωρίτερο!

Το μεγάλο χτύπημα του ιού είναι μπροστά μας, μέσα στην ευφορία των γιορτών και των εμβολίων αλλά και των άλλων εποχικών ιώσεων. Με τα νοσοκομεία μας ήδη γεμάτα και τον ιατρικο κόσμο αποκαμωμένο από την προσπάθεια. Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσουμε πολίτες, πολιτεία και εκκλησία την ευθύνη μας τόσο μικρότερες θα είναι οι απώλειες μας. Η τελευταία οφείλει να αποδείξει ότι ενδιαφέρεται και για την Βασιλεια του Χριστού επί γης όχι μόνο στους ουρανούς, μερες που είναι…».

Πηγή: patrastimes.gr