Φουντώνει και στην Πάτρα το κύμα συμπαράστασης τόσο στους εργαζόμενους στην efood όσο και γενικότερα σε όλους τους εργαζόμενους στον κλάδο του «ντελίβερι». Όπως φαίνεται το κύμα συμπαράστασης – ένα είδος ψηφιακού ακτιβισμού – φούντωσε εις βάρος των μεθοδεύσεων της εταιρίας και στην περιοχή, ενώ αύριο στις 12.00 το μεσημέρι, οι ντελιβεράδες και οι εργαζόμενοι σε εταιρείες courier στην Αχαϊκή πρωτεύουσα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση και μοτοπορεία από το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Παράλληλα οι διανομείς θα πραγματοποιήσουν τετράωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00. Το κύμα ψηφιακού ακτιβισμού και στη Δυτική Ελλάδα, υπέρ των εργαζομένων στην efood αλλά και σε όλες τις εταιρείες διανομής ξέσπασε  μετά την προσπάθεια που έκανε η εταιρεία να αλλάξει το καθεστώς εργασίας υπαλλήλων της με τη λήξη της σύμβασης τους, «βαφτίζοντάς»  τους συνεργάτες «partners”.

Την ίδια ώρα στο προσκήνιο έρχεται και σωρεία άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν χρόνια οι εργαζόμενοι στο χώρο της διαμονής και στην περιοχή, καθώς οι περισσότεροι εργάζονται χωρίς στολές, διαθέτουν το δικό τους όχημα (δίκυκλο), ενώ δεν αναγνωρίζεται ότι ασκούν επάγγελμα το οποίο πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά.

Πηγή: patrastimes.gr