Από χθες, ένας πίνακας ζωγραφικής τοποθετήθηκε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, στο σημείο που έγιναν τα αστυνομικά έκτροπα.

Στον πίνακα, απεικονίζεται ένας αστυνομικός που σφικτά έναν άλλο άνθρωπο, θυμίζοντας τον ξυλοδαρμό νεαρού στην πλατεία, ο οποίος φώναζε ότι πονάει καθώς τον χτυπούσαν με τα μεταλλικά γκλοπ.

Αμήχανη μπροστά στις αντιδράσεις των πολιτών για όσα έγιναν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης εμφανίζεται η κυβέρνηση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες το δεξιό ακροατήριο των ψηφοφόρων βρίσκεται «στα κάγκελα» εξαιτίας της ακραίας βίας που χρησιμοποίησε η αστυνομία.

Την ίδια ώρα τα στελέχη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κάνουν λόγο για ιδιαίτερα άστοχη ενέργεια η οποία έχει σοβαρές παρενέργειες στην κοινωνία καθώς υπάρχει μια φυσιολογική κόπωση των πολιτών από τα απανωτά lockdown.

Όπως σημειώνουν μάλιστα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, μετά την έφοδο της αστυνομίας στο σπίτι του γνωστού σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ, η επίθεση των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ εναντίον πολιτών στην πλατείας της Νέας Σμύρνης την Κυριακή είναι το δεύτερο σοβαρό περιστατικό αστυνομικής βίας. Μόνο που το συγκεκριμένο συνοδεύτηκε και από τις εντολές του Μεγάρου Μαξίμου προς τους βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ που ζητούσαν να δημοσιοποιήσουν το όνομα και το επώνυμο του νεαρού ο οποίος χτυπήθηκε από την αστυνομία, να γίνουν αναφορές στην πολιτική του επιλογή, να τον κατηγορήσουν ότι πήγε να αφαιρέσει όπλο αστυνομικού και να αναφέρουν -ψευδώς- ότι είχε συλληφθεί σε πορεία για τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Την ίδια στιγμή η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη χρεώνει στον ΣΥΡΙΖΑ τους ανυποψίαστους οικογενειάρχες που είχαν βγει για να λιαστούν στην πλατεία Νέας Σμύρνης και τον κατηγορεί ότι πάει να δημιουργήσει νέο κίνημα αγανακτισμένων πολιτών.

Θέση για τα αστυνομικά έκτροπα και την υπέρμετρη βία που έλαβαν χώρα προχθές στη Νέα Σμύρνη παίρνει με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Ειδικότερα, η ΠΟΑΣΥ σημειώνει ότι «καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται και οπουδήποτε κι αν στρέφεται διότι μόνο έτσι μπορούμε να συνεχίσουμε και ως αστυνομία αλλά και ως κοινωνία».

Προσθέτει δε «είναι ανεπίτρεπτη κάθε έκπτωση σε αστυνομικές αρχές, αξίες και κώδικες δεοντολογίας, κάθε υποβάθμιση της εκπαίδευσης και κάθε πρόσληψη αστυνομικών εκτός πανελληνίων εξετάσεων».

Μήνυση από τον ΔΣΑ
Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για όσα διαδραματίστηκαν στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης κατέθεσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ο γενικός γραμματέας του ΔΣΑ, Μιχάλης Καλαντζόπουλος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει «οι Αστυνομικές Αρχές δεσμεύονται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους από το Κώδικα Δεοντολογίας Αστυνομικού και τον Ποινικό Κώδικα. Κάθε πράξη τελούμενη από αστυνομικό όργανο πρέπει να οριοθετείτε μέσα στο πλαίσια που επιτρέπει ο νόμος.

Δυστυχώς, οι σκηνές, των οποίων γίναμε όλοι μάρτυρες, προκαλούν αποτροπιασμό και αποτελούν πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία».

Πηγή: patrastimes.gr