“Βόμβα” παραδικαστικού στην Κέρκυρα: Κλεμμένες από την Εισαγγελία  “τρανταχτές”  δικογραφίες βρέθηκαν πεταμένες σε σπίτι το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες από το νησί, ανήκει σε πρόσωπο που είχε φιλικές σχέσεις με εισαγγελέα!

Η υπόθεση έχει ξεφύγει από όρια του νησιού δεδομένου ότι απασχολεί πλέον τις αρχές και μάλιστα σε έφοδο που πραγματοποιήθηκε προ ημέρων το 80% των δικογραφιών που είχαν κάνει φτερά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας, βρέθηκαν σύμφωνα σε σπίτι προσώπου που είναι “άσχετο” με τα δικαστήρια.

Την αστραπιαία επιχείρηση οργάνωσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Διονύσης Λαμπρίδης, και πρόκειται για ένα μεγάλο μέρος των  εκατοντάδων δικογραφιών που χάθηκαν από τα δικαστήρια της Κέρκυρας, συγκροτώντας ένα τεράστιο σκάνδαλο παραδικαστικής λειτουργίας, με προφανή στόχο την παραγραφή δεκάδων σοβαρών αδικημάτων που περιγράφονται σε αυτές. Εν ολίγοις , με τα μέχρι τώρα δεδομένα, χάνονταν 46 δικογραφίες επί 11 χρόνια , περιγράφοντας  εν τέλει, όπως περιγράφουν αρμόδιες πηγές, μια “φάμπρικα” παραγραφών. Μεταξύ των κατηγορουμένων δηλαδή βρίσκονταν και ορισμένα τρανταχτά ονόματα σε σοβαρές υποθέσεις. Η έρευνα όμως έδειξε πως τελικά δεν ήταν 502 οι δικογραφίες που χάθηκαν αλλά 1000.

 Η εισβολή στο σπίτι

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το περασμένο καλοκαίρι και ο προεδρος του πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιώργος κατήγγειλε την υπόθεση και σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκε ήδη ως μάρτυρας κάνοντας  εξαρχής λόγο για “πρωτόφαντο, πρωτόγνωρο πανελληνίως γεγονός, που προκάλεσε σοκ και έκπληξη”.

Η υπόθεση από το καλοκαίρι φαινόταν βαλτωμένη καθώς ήδη η εισαγγελέας που εμφανίστηκε στο κάδρο τυχόν ευθυνών μετατέθηκε από την περιοχή. Όμως ξαφνικά μια πληροφορία που πήρε ο εισαγγελέας Λαμπρίδης, με μια ομάδα αστυνομικών, έφερε τα πάνω κάτω. Η εισβολή ήταν αιφνιδιαστική και οι δικογραφίες βρέθηκαν στο σπίτι μιας γυναίκας , άσχετης επαγγελματικά με τα δικαστήρια, εκτός της πόλης της Κέρκυρας στο χωριό Γαρούνα. Ήταν στοιβαγμένες (πεταμένες) στο σπίτι και ήδη μεταφέρθηκαν και καταμετρώνται στην Εισαγγελία. Ήδη η γυναίκα και ένα ακόμα άτομο κατέθεσαν στην Ασφάλεια και αφέθηκαν ελεύθερoι. Τώρα αναμένεται ο σχηματισμός δικογραφίας και απαγγελία κατηγοριών σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Επίσης σε διερεύνηση βρίσκονται πληροφορίες που θέλουν το σπίτι, να ανήκει σε στενή επαφή λειτουργού των Δικαστηρίων.

Παραγραφές

Η υπόθεση διερευνάται από τον  Εισαγγελέα Εφετών Κέρκυρας κ. Κωνσταντίνος Κουκούτσης. Οι εξαφανισθείσες δικογραφίες αφορούν 11 συνεχή έτη, από το 2007 μέχρι και το 2017 και τα αδικήματα των περισσότερων έχουν παραγραφεί. Ήδη μάλιστα έχουν εξεταστεί ως μάρτυρες δικαστικοί υπάλληλοι και δικαστικοί λειτουργοί προκειμένου να εξηγήσουν πως χάθηκαν ως δια μαγείας οι δικογραφίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση της εξαφάνισης των δικογραφιών έφτασε μέχρι τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος διέταξε άμεσα την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκαν οι δικογραφίες, και αν συντρέχουν λόγοι αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων. Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία διενεργεί ήδη ο αρμόδιος εισαγγελέας του νησιού, κλήθηκαν ήδη και κατέθεσαν  υπάλληλοι της εισαγγελίας Πρωτοδικών, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες ερευνώνται καταγγελίες για αμέλεια συγκεκριμένου εισαγγελικού λειτουργού.

Πηγή: patrastimes.gr