Η κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ένα πακέτο υποστήριξης του τουρισμού ύψους 1,2 δισ. δολαρίων Αυστραλίας (928 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ).

Η ανακοίνωση του πακέτου έγινε με στόχο την προώθηση του εσωτερικού τουρισμού, ενώ οι διεθνείς προορισμοί παραμένουν κλειστοί εξαιτίας της COVID-19.

H κυβέρνηση θα επιδοτήσει 800.000 εισιτήρια για εσωτερικές πτήσεις σε 13 προορισμούς που συνήθως εξυπηρετούν ξένους τουρίστες σε όλη τη χώρα, ενώ θα προσφερθούν φθηνά δάνεια στους ιδιοκτήτες μικρών τουριστικών επιχειρήσεων.

«Οι τουριστικές επιχειρήσεις μας δεν θέλουν να στηρίζονται στην κυβερνητική υποστήριξη για πάντα, θέλουν την επιστροφή των τουριστών τους» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον.

«Το πακέτο αυτό, σε συνδυασμό με την έναρξη των εμβολιασμών, αποτελεί τη γέφυρα που θα τους βοηθήσει να επιστρέψουν στις κανονικές δραστηριότητές τους» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο τουρισμός αποτελεί έναν τομέα σημαντικής ανάπτυξης για την οικονομία της Αυστραλίας, προσφέροντας 60,8 δισ. δολάρια Αυστραλίας στη διαμόρφωση του ΑΕΠ για την περίοδο 2018/2019, ενώ προσφέρει εργασία στο περίπου 5% του εργατικού δυναμικού της χώρας.

Το ίδιο πακέτο περιλαμβάνει τη χορήγηση 200 εκατ. δολαρίων Αυστραλίας προς την αεροπορική εταιρεία Qantas Airways Ltd, αλλά και προς τη Virgin Australia, για το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο.

Η Qantas ελπίζει ότι θα μπορέσει να επιστρέψει στο πρόγραμμα των διεθνών πτήσεών της από το τέλος Οκτωβρίου, όταν η Αυστραλία αναμένει ότι θα έχει ολοκληρώσει την εθνική εκστρατεία ανοσίας κατά της COVID-19.

Πηγή: patrastimes.gr