«Τα σημερινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων μειώθηκε κατά 15,8% κατά το 3ο τρίμηνο, δείχνουν τον δύσκολο δρόμο που έχουμε μπροστά μας» αναφέρει σε σημερινή του δήλωση ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, σχολιάζοντας επίσης ότι «αποδεικνύουν ότι η ανάκαμψη της οικονομίας δεν επέρχεται αυτόματα μετά το lockdown, όπως προσπαθεί να μας πείσει η κυβέρνηση».

«Για να περιοριστεί η ύφεση και να επανέλθουμε σε αναπτυξιακή τροχιά, χρειάζεται χρόνος και κυρίως ουσιαστική στήριξη της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας» υπογραμμίζει και κάνει αναφορά στην «πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των επιχειρήσεων με απευθείας ρευστότητα, τη στήριξη της εργασίας με κάλυψη του μισθολογικού κόστους και του εισοδήματος όσων πλήττονται από την κρίση», τονίζοντας ότι «είναι ο μόνος δρόμος για να αποφύγουμε το καθοδικό σπιράλ της ύφεσης».

«Αυτό είναι το αίτημα της κοινωνίας, αυτή είναι η απαίτηση των παραγωγικών φορέων, αυτή είναι η επιλογή των περισσότερων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων με τη θλιβερή εξαίρεση της Νέας Δημοκρατίας» καταλήγει ο Αλ. Χαρίτσης.

Πηγή: patrastimes.gr