Ένας οπαδός της Άρσεναλ τιμωρήθηκε από το κλαμπ την Παρασκευή (13/08) με αποκλεισμό τριών ετών από το γήπεδο για ρατσιστική συμπεριφορά και μηνύματα μίσους στα Social Media εναντίον του μέσου της ομάδας, Γκρανίτ Τζάκα.

Ο συγκεκριμένος οπαδός ήταν κάτοχος διαρκείας και κατηγορήθηκε ότι «υποκίνησε βία» την περασμένη σεζόν εναντίον του Τζάκα, ενώ επέδειξε την ίδια συμπεριφορά σε βάρος κι ενός ακόμη ποδοσφαιριστή της Τότεναμ, χωρίς να αποκαλυφθεί η ταυτότητά του.

«Επιβλήθηκε τριετής απαγόρευση γηπέδου στο συγκεκριμένο άτομο. Αυτή η ενέργεια είναι σύμφωνη με τις οδηγίες που έχουμε ως κλαμπ για το συγκεκριμένο θέμα, έχοντας συμπεριλάβει προσφάτως και διαδικτυακά αδικήματα κι επιθέσεις στο διαδίκτυο εναντίον ποδοσφαιριστών», ανέφερε η διοίκηση της Άρσεναλ σε επίσημη ανακοίνωσή της.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας #StopOnlineAbuse, η Άρσεναλ έχει δεσμευτεί να μοιράζεται πληροφορίες για τέτοιου είδους διαδικτυακές «επιθέσεις» με άλλους συλλόγους, καθώς και να ενθαρρύνει τους οπαδούς να αναφέρουν αντίστοιχες συμπεριφορές.

Πηγή: patrastimes.gr