Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 6.643 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ παράλληλα άλλοι 100 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, καθώς η χώρα παραμένει αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Με βάση τα επίσημα δεδομένα, ο απολογισμός των θυμάτων της επιδημίας έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 25.277 νεκρούς επί συνόλου 1.131.340 μολύνσεων.

Την περασμένη εβδομάδα, τα κρούσματα στην επικράτεια μειώθηκαν κατά 5%, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ενρίκε Πάρις. Ωστόσο, προειδοποίησε, σε διεθνές επίπεδο καταγράφηκε “η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων αφότου άρχισε η πανδημία” και είναι αναγκαίο η χώρα να μην μειώσει την επαγρύπνησή της, ούτε οι πολίτες να θεωρήσουν ότι η κρίση έχει ξεπεραστεί.

Η Χιλή βρίσκεται στην πρωτοπορία σε διεθνές επίπεδο ως προς την ανοσοποίηση των πολιτών της, με πάνω από το 50% του πληθυσμού-στόχου –7,7 εκατ. ανθρώπους– να έχει λάβει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου του και πάνω από 5,4 εκατ. πολίτες να έχουν λάβει και τη δεύτερη. Το Σαντιάγο θέλει να ανοσοποιηθούν 15 εκατ. πολίτες, το 80% του πληθυσμού, μέσα στο πρώτο εξάμηνο. Συνολικά η χώρα έχει περίπου 19,5 εκατ. κατοίκους.

Πηγή: patrastimes.gr