Σε πεδίο μάχης και χώρο ξεκαθαρίσματος αιματηρών ανοιχτών λογαριασμών, έχει μετατρέψει την Ελλάδα η σέρβικη μαφία. Μια από τις πιο επικίνδυνες και σιωπηλές μαφίες του πλανήτη.

Έπειτα από τη διπλή δολοφονία των Σέρβων μαφιόζων σε γνωστή ταβέρνα της Βάρης στις αρχές Ιανουαρίου, σειρά πήρε η Κέρκυρα όπου δολοφονήθηκαν με ιδιαίτερα άγριο τρόπο δυο Σέρβοι από το Μαυροβούνιο, οι οποίοι θεωρούνταν άνθρωποι των δυο μαφιόζων που έπεσαν νεκροί στη Βάρη.

Πρόκειται για τους καταζητούμενους και μάλιστα με διεθνή εντάλματα σύλληψης, Άλαν Κόζαρ και Νταμίρ Χάτζιτς. Οι δυο Σέρβοι μαφιόζοι από το Μαυροβούνιο, βρέθηκαν γαζωμένοι με δεκάδες σφαίρες μέσα στο αυτοκίνητο τους, έξω από βίλα στα Χαλικούνια της Κέρκυρας. Τους δυο άνδρες βρήκε νεκρούς μια νεαρή μασέζ, που οι ίδιοι είχαν καλέσει στη βίλα για επαγγελματικό μασάζ.

Όπως διαπιστώθηκε από τις πρώτες έρευνες των Αστυνομικών, οι δράστες του «συμβολαίου θανάτου» ήταν επαγγελματίες του είδους και κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους δυο άνδρες, τη στιγμή που ήταν έτοιμοι να μπουν στο γκαράζ της βίλας.

Όλα δείχνουν πως τους προσέγγισαν εκατέρωθεν του αυτοκινήτου και άρχισαν να τους «γαζώνουν» με δυο διαφορετικά όπλα, τα οποία στην κυριολεξία άδειασαν επάνω στους δυο Σέρβους μαφιόζους και κυρίως πριν τα θύματα προλάβουν να χρησιμοποιήσουν τα όπλα που είχαν στην κατοχή τους.

Οι αστυνομικοί από το σημείο περισυνέλεξαν 30 κάλυκες από δυο διαφορετικά όπλα και όπως διαπιστώθηκε από τον ιατροδικαστή, τα θύματα φέρουν δέκα τραύματα από σφαίρες το καθένα, στο λαιμό, το κεφάλι, την κοιλιακή χώρα και τα πόδια.

Ήρθαν να κρυφτούν

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η διπλή δολοφονία, έφτασε στην Κέρκυρα κλιμάκιο έμπειρων Αστυνομικών του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής. Πρόκειται για αστυνομικούς που χειρίστηκαν και την διπλή δολοφονία του Ντέντοβιτς και του Σταμάτοβιτς στην ταβέρνα της Βάρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προερχόμενες από τα στοιχεία που συνέλεξε η Ασφάλεια από τους διαύλους διεθνούς αστυνομικής συνεργασίας, ο Κόζαρ θεωρούνταν ο επόμενος αρχηγός της μαφίας Σκάλιαρι στο Μαυροβούνιο, έπειτα από την δολοφονία του Ντέντοβιτς στην Βάρη το περασμένο Ιανουάριο.

Μάλιστα ο 46χρονος κοντός και σωματώδης Μαυροβούνιος, είναι ο άνθρωπος που πριν από μερικά χρόνια είχε εκτελέσει στο Βελιγράδι τον Σέκετς Σλαβόλιουμπ, αρχηγό της αντίπαλης μαφίας του Μαυροβουνίου, της περιβόητης Καβάτσκι. Της Καυκάσιας μαφίας δηλαδή.

Στην Κέρκυρα είχαν έρθει πριν από περίπου ένα μήνα προκειμένου να κάνουν διακοπές και παράλληλα να σβήσουν τα ίχνη τους από τους αδίστακτους διώκτες τους, κάτι που τελικά δεν κατάφεραν.

Πηγή: patrastimes.gr