Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, o Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτης Μελάς και ο Αντιδήμαρχος, Νίκος Ασπράγκαθος, παραβρέθηκαν, σήμερα (Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021), τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν οι φοιτητικοί σύλλογοι με συμμετοχή της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας.

Η Δημοτική Αρχή συμπαραστέκεται στον αγώνα των φοιτητών, του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού και όλων των εργαζόμενων στην εκπαίδευση που διεκδικούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία που συζητείται στην Βουλή.

Η ίδρυση αστυνομίας στα πανεπιστήμια θα είναι δύναμη καταστολής του κινήματος.

Οι αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια θα θέσουν καινούργιους φραγμούς στο δικαίωμα για την ανώτατη εκπαίδευση ειδικά για τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών.

IMG-1923

Άμεσα να ληφθούν όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα και την λειτουργία των πανεπιστημίων, για να επιστρέψουν οι φοιτητές στις σπουδές τους.

Να ενισχυθούν γενναία με πρόσθετη χρηματοδότηση τα πανεπιστήμια για την πρόσληψη ακαδημαϊκού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού και για την βελτίωση των διδακτικών και εργαστηριακών υποδομών καθώς και της φοιτητικής μέριμνας.

Πηγή: patrastimes.gr